Kizilkafaa ilk ne alırsın bilmem ama kesinlikle çok kıyafet alma çok çabuk küçülüyor. Kızım 2.850 doğdu. 42 günlük şu an. Aldığım şeyleri en fazla 3-4 kere falan giyecek gibi. 0-3,3-6,6-9 tulumlar almıştım fakat hepsi şu an küçülmek üzere çok büyük bir bebekte değil aslında. Ve sana tavsiyem tulum alma hiç kullanışlı olmuyor çıtçıtlarını takmak çok uğraştırıyor. Ben kullanışlı olur diye 8-9 tane almıştım hata etmişim. Yine de giydiriyorum beğeneceksen aldığım İÇİN. Alt üst takımlar daha kullanışlı. Ben iki tane onlu hastane çıkışı, 2 Li ya da 5 Li almıştım giydirmesi daha pratik. İlk neleri almalıyım diye birşey yok bence zaten cinsiyeti belli olmuştur. Hoşuna giden kıyafette alabilirsin beşik bebek arabası da alabilirsin sana kalmış bence ☺️ Alışta hiç kullanmadığım Gereksiz gördüğüm şeyler söyleyeyim ana kucağı( şu yerde beşik gibi sallananlardan), emzirme yastığı, babynest, kalın battaniye iki tane almıştım birini hiç kullanmadım. Penye battaniyeler kullanılıyor ama 3-4 tane olmasında fayda var. Müslin örtüler kullanmadım hiç. Peluş tulum kullanışlı değil küçücük çocuğun kolunu bacağını sokmak çok zor giydiremeden havalarda ısındı zaten. Zıbın çok kullanılır diyorlar ama çok alma çabuk küçülüyor. Heleki 0-1 ay hiç alma 10-15 gün anca giyiyor 0-3 almanı tavsiye ederim 6-7 tane. Tulum alacaksan bacak arası çıtçıtlı olmasına dikkat et bacağını büküp giydirmesi zor oluyor bir tarafı çıtçıtsız olanlara. Bunların haricinde 2 nevresim, 2 havlu aldım kullanılıyor. Ağız mendilini çok alabilirsin. Eldiven çok alma aldığın yakınlarda olursa 2-3 tane yeterli. Baby turco ıslak mendil kullanıyorum indirime girdikçe almıştım rahat oldu. Krem ve şampuanlarını indirime girdikçe alabilirsin. 2-3 tane tek alt alabilirsin. Çorapların lastiğinin çok sıkı olmamasına dikkat et tenine oturuyor bebeğin. Ve küçük çorapta çok alma kirlenmiyor yere basmadıkları İÇİN😂 küvetini kovasını alabilirsin. Puset örtüsü, minderi ve piyesi yaptırmıştım. Çok önemli birşey değilmiş olmasa da olurmuş. Minder koyunca alan daralıyor bebek içine gömülüyor iyice, pikesi de pusette kullanılmıyor büyük geliyor. Ha pusette kullanmak İÇİN bir tane boyutları küçük battaniye temin edebilirsin normal battaniyeleri dörde katlamak gerekiyor. Puset örtüsü de normal havalarda bebek arabasıyla dolaşırken uyursa falan kapatıyorsun önünü değilse zaten yağmurlu rüzgârlı havada arabayı kullanmıyorsun. Ne alarak başlamalıyım demişsin ama gerekli gereksiz gördüğüm şeyler söyleyerek yardımcı olmak istedim. 24.-25. Haftada kıyafet anlamında çoğu şeyi tamamlamıştım hatta yıkayıp ütüleyip hurçlamıştım. Son aylarda rahatlık oldu. 🙏🙏 Biraz uzun oldu kusura bakma. Sağlıcakla bebeğini kucağına al inşallah. 🌸🌸