Sevgibbd mrb bu kadar yorum arasından sizinkine yorum yapmasın geldi..ben 18 gün önce doğum yaptm…burda yazan bazı arkadaşlar gibi ikili test,detaylı USG,rutin kontroller bebek en az iki hafta önde dedi kilosuda haftalık gram fazla alıyodu…hatta az biraz gramı düşünce takıntı yapmıştım neden almadı diye…hatta de kilo alımı böyle giderse normal doğum istersen alamam demişti 4 u geçer diye…ve doğuma yaklaşan son haftalarda o hızlı kilo alımı durdu..sonuç olarak 3500 doğdu..ve ultrasonda da 100 gram eksikti…bu denli şu kadar hafta önde gidyo yok kilosu çok durumlarında ciddi abartı yapiyolar…3500 yada 2500 doğduktan sonra çok çabuk toparliyo zaten Allah’ın izniylee…Bazende kilolu doğdu olan bebek ilk hafta veriyo kilo…kilo verilmesi beklenen bişey cunku..lütfen takılmayın böyle şeylere..bebeğim şuan yanımda ne gereksiz takmışım kilosunq o zaman diyorum..yada yok şu kadar bu kadar önde yok tombiş bebek denilen anneler varmış burda yinee..yahu ne kadar tombiş olabilir her türlü eline minicik bebek olarak geliyo..sağlıkla doğum yapmayı dileyin..esas konu doğduktan sonraki mevzu..kilo her türlü aldirilir..