Ve sonunda banada yazmak nasip oldu 🐣4 nisan sabah 05.45 de wc ye kalktığımda suyumun kanlı bir şekilde geldiğini gördüm ve çok panik oldum hiç vakit kaybetmeden takipli olduğum devlet hastaneseinin aciline başvurdum saat 6.30 gibi açıklık 2 cm idi yatışım yapıldı damar yolum açıldı nst bağlandım kendi sancım çıkmıyordu saat 10 gibi suni sancı başlandı bana ilk başlarda azar azar bişey hissetmedim dualar oluyorum kalkıp geziniyorum meryem ana otunu dualar okuyup suya koydum okunmuş pirinçlerimi sırasıyla yuttum pilates falan yapıyorum odada saat başı 20 dk nst çekiliyor falan öğlen 12 ye doğru sancılar biraz daha etkisini göstermeye başladı hemşireler 2 saatte bir acıklık kontrolü yapıyorlar o kadar yavaş açılıyor ki saat 3 gibi 4 cm açıklığı anca gördük uterus retrovert pozisyonda imiş bu biraz işleri zorlaştırıyormuş bu arada 39+5 deyim doğuramıyorum postu açmaya yeltenmiştim artık ki minnak kızım geliyorum merak etme dedi 🐣 sancılar vurdukça artık dayanamaz bir hale geldim saat 4-5 gibi artık eşim geliyor belime sıcak su tutuyor annem geliyor masaj yapıyor acıklık çok yavaş ilerliyor sancıları nefes egzersizleri ile karşılamaya çalışıyorum odanın içinde geziniyorum hamileliğimde hareketli olmaya çalıştım hep 36 dan sonra pilates egzersizleri perine masajı kegel egzersizi hurma hepsini düzenli yaptım ama sanki hiçbiri işe yaramamış gibi geldi bana dualar oluyorum inşirah suresi meryem suresi fetih suresi o şekilde saati 5 6 ettim (normalde kan verirken stress oluyorum ama o saate kadar yaşadıklarım çok travmatik geldi bana sürekli ağlamak istedim😅) sancılar artık dayanılmayacak gibi oldu süreleri uzadı şiddetleri arttı mide bulantısı başladı 1-2 kez istifra ettim açıklık ilerledi ve ıkınma hissi geldi sancı çektiğim odada ebe birkaç kez ıkındırdı ama gerçekten bana göre ıkınmak zormuş beceremedim yerlerde yatıyorum ben artık yapamacağım diye yapıcaksın sonuna geldin diyorlar sonra saat 19.30 a doğru beni doğum odasında çatala aldılar 2 ıkınmada saat 19.35 de iftar vaktinde küçük kızım Liva’m doğdu 3.090 gram 49 cm ten tene temas ettik o an bütün acılarınız geçiyor balık gibi kayıp gitti içimden 💝 kızımın kilosu az olmasına rağmen yırtığım çok oldu kan sulandırıcı kullandığım için kanamamda fazlaydı beni ameliyathaneye götürüp spinal anestezi eşliğinde dikişlerimi atacaklarını söylediler belimden iğne yapıldı ve gerçekten sinek ısırığı gibi sonra bana sorular sordular derken uyumuşum artık tansiyonum falan mı düştü anlamadım genel anestezide uygulanmış 1 saat sonra odama geldim kızım odamdaydı eşim onu görmüştü ilk tepkisini göremedim diye biraz üzüldüm açıkcası o genel anestezi ile uyumak o kadar iyi gelmişti ki, 7-8 saat aktif sancı sürecim oldu gerçekten bana çok dayanılmaz geldi hep pozitif hikayeler okuyup gerçekten 3 saate doğururum sanmıştım oysa ki 😅 (ağrı eşiğimin düşük sanırım)biraz uzun oldu kusura bakmayın 04.04.2022 de nisan çiçeğimi kucağıma aldım darısı tüm bekleyenlere ♥️ şuan kızım küvezde suyum erken gelip doğum geç olduğu için enfeksiyon kapmış crp değeri 11 çıktı 7 gün hastanede yatıcak onu eve getirememek ne kadar içimi yaksada çok şükür kavuşacağız. Benimde suni sancılı ama sonu spinal ve genel anestezi ile biten doğumum bu şekildeydi Allah herkese kolaylık versin 🙏🏻