Happybeybi55 illa normal doğum veya sezaryen ol demek doğru gelmiyor. Kadından kadına değişiyor. Bir risk yoksa ve uygunsa normal tercih edilebilir. Ben iki normal doğum yaptım. İlk doğumm gayet güzel gecti öyle ilk olmasına rağmen uzun sürmedi toplam 8 saat; 6 saati evde geçirdim hastanede 2 saat sancıyla doğum yaptım. Hemen ayaklandım sonrasına ağrım olmadı. İkinci normal doğum toplam 3.5 saat dayanamayacagm dedigim saatlerdi. Sabahtan başlayan çok düzensiz kasılmalar hissediyordum, sıcak duş ve yürüyüş sonrası akşam üstü 5 ten sonra artık dayanamıyorm dediğim sancılar başladı. Hastane gittik 7bucukta doğum oldu. Bir gün hastane kaldım. İlk bir hafta kasık ağrısı sırt boyun ağrısı hatta kaburga ağrısı çektim ağrı kesici kullanıyordum. En dayanılması kuyruk sokumu ağrısıydi iki gün sürdü ağlıyordum ağrısından 🥺 Vücudum çok yorulmuş ve zorlanmış gibi düşünüyorum çünkü sonrasında ağrıları çok oldu. Epiduralsz suni sancısız kesi atmadan her şekilde dogalindan oldu. İki normal doğum biri zor bir kolay oldu diyorum. Üçüncü doğuma hemen cesaret edemem diyorum. Halbuki ilk doğum kolaylığıyla 3-4 doğum yaparm diyordm 😬 ama ben hep normal doğum tercih ederim ; belki sancıyi hafifletecek bir şeyler yapılabilir 🤔