Bende uzun zamandır bu platformun sessiz takipçisiydim ve çok şükür ki doğum hikayemi paylaşmak nasip oldu 😃
Bizim hikayemiz 21 Şubat nişanimin gelmesiyle başladı Beni korku, heyecan , sevinç karmaşık duygularım başladı . Nisan geldikten 3 gün sonra doktor kontrolum vardı 1 cm açıklığının olduğunu 1 hafta içinde doğum olmazsa günü dolduğu için minigimin suni sancı ile başlayacağıni söyledi .
27 Şubat sabah 6.30 tuvaletim geldi sanıp yataktan kalkmam ile dizlerime kadar suyunun geldiğini fark ettim.Hemen duşa girip annemleri uyandırıp yola koyulduk . 7,30 gibi hastanedeyik acilden muayne edip nst çektiler malesef hala 1 cm di açıklığım. Nst de sancım yok ama benim 1 saat içinde 2 tane depend dolmuştu . Yatisimi verdiler 9 gibi nöbetçi Dr muayne edip beni ince bir önlük giydirip serum ile suni sancı başlattılar yemek içmek yasak dediler her şey çok guzel tabi dozu düşük suni sancinin 45 dk nst takılı 45 dk çözüp belden aşağısıni sıcak su ile yikamami plates topunda hareketler yapıyorum sancılar arttıkça annem belime masaj yapıyor ama açıklık ilerlemiyor sadece sancılar geldikçe sıcak su hafifletiyor ama sonrasında usuyup titriyorum kiayefet giydirmiyorlar da.nerdeyse saat başı açıklık kontrolü yapıyorlar benim sürekli suyum gidiyor hasta bezi depend değiştiriyorum . Suyum cok gittiği için karnımda bebek bı sağa bir sola gidiyordu resmen çok değişikti. Bu şekilde 28 Şubat öğlen 12 ye kadar suni sancı artarak devam etti tabi bir şey yemediğim için ssabah kadar 10 kere kustum saçlarımi yoluyordum Allah’ım canımı al diye yalvariyordum dayanamadım sancılara.
Neyse ki doktora yalvar yakar sezeryana ikna ettim çünkü 4 cm den fazla ilerleme olması 26 saat suniye rağmen. Hemen sezeryan hazirlikligi yapildi ama sondayi odada taktılar spinal yapılmadan biraz yanma oldu ama suni sancinin etkisiyle pek bişey hissetmedim. 12.45 de ameliyathaneye gittik masaya yattığımda bile hala sancım devam ediyordu ameliyat sırasında karnıma bastirdikca kusma oksuruk oldu 13.03 de pamuğum dünyaya gozlerini açtı o an çektiğim bütün acıları unutturdu.
Saat 2 gibi odaya geldiğinde bastirdiklaej için çok kötü kaburgalarjm batıyor nefes alamıyorum. Hemşire karnıma bastırdı o anki acıyı tarif edemem o zor dediğim suniden bile daha zordu kum torbasi koydulae karnıma. 1 saat sonra spinal etkisi geçmiş ayaklarımi oynatıyordum 2 saat sonra su içmeye 6 gibi yuruttuler ama zorlanmadım hiç bana sezeryan daha kolay geldi ama çok fazla sancı cektigim uykusuz olduğum için çok halsizdm
İki gece hastanede kaldıktan sonra tam taburcu olacağız derken bide ne söylesin hemşire bebeğimin kanında enterecoc bakterisi uremis suyum çok gittiği geç sezeryana alindigim için yoğun bakıma yatıp antibiyotik tedavisi alacağını söylediler kalbimi hastanede bırakıp Eve gitmek çok zor oldu hayatinin en kotu 3 günü geçtikten sonra 4 gün serviste yattıktan sonra taburcu olduk çok şükür su an hafif bı sarılığı var oda enfeksiyondan kaynaklı olabilirmiş ama şu an her şey yolunda oğlum yanıbaşımda zor günler geride kaldı .
Merak ettikleriniz varsa cevaplarım ☺️hoşçakalın 🖐️