Merhabalar herkese😌 Daha önce nişanım geldi diye post açmıştım ikinci gününde bebeğimizi kucağımıza aldık elhamdülillah 🤲 Ne zamandır hikayemi yazmak istiyordum ama ancak fırsat bulabildim🤭 Nişanım geldiği gecenin sabahında doktor kontrolüm vardı, gittiğimde dr açılmanın olmadığını ama rahim girişinin yumuşamaya başladıgını söyledi. Kontrolden sonra dışarı çıktım yürüyüş yaptım o ara sancılarım vardı ara ara gelen adet sancısının bir tık üstü. Akşam 6.30 dan sonra artmaya başladı şiddeti.Bir duş aldım rahatladım ama 7.30 dan sonra 10 dakikada bir gelmeye başladı. Biz ihtimal vermedik biraz uyusan geçer dedi eşim önceki günler öyle olduğu için 😅 Baktım geçmiyor oğlum da beni öyle görmesin diye hazırlandık arkadaşa bıraktık onu, hastaneye gittik. Gittiğimizde nst ye bağladılar.O ara biz de eşimle ekrandaki değerleri yorumluyoruz hep 46 larda seyrediyor. Bizi eve gönderirler bu az galiba diye yorumlar yapıyoruz eşimle 😂 tabi o ara yedi sekiz dakikada bir sancım geliyor 15-20 saniye sürüyor, Eşim belime masaj yapıyordu geldiğinde. Sonra ebe geldi sancılarımın şiddetinin fazla olduğunu söyledi açıklıgı kontrol etti, ben 1 ancak olmuştur dedim ama ebe 4 cm deyince mutluluktan ağladım 🥲 Çünkü eşime hep öyle diyordum hamileyken bi gitmişiz 5-6 cm açıklık var demişler diye :) Sonra ebe kesici bi kaç kez ağrı kesici istermisin diye sordu öyle karşılayamacağım bi sancı olmadğı için istemedim. Saat 01.30 gibi çok yorgun hissediyordum ve uykum gelmişti.Uyumaya çalıştım ama sancılar 7-8 dakikada bir geldiği için uykum bölünüyordu🤭 O zaman ağri kesiciyi istedim biraz olsun rahat uyuyayım sabah çok ihtiyacım olacak enerjiye diye. Ağrı kesiciyi alınca rahat uyuyabildim sancıyı yine hissediyordum ama uyumaya devam ediyordum. Tabi o ara eşim belime masaj yapmaya devam ediyordu sancı geldikçe. Sabaha karşı beş gibi ebe tekrar geldi açıklıgı kontrol etmeye 7 cm olmuştu. Saat altı gibi başka iki ebe geldi. Epidural teklif ettiler istemedim. Sonra doğum odasına geçtik. Sancımın şiddeti artmıştı. Nefes egzersizleriyle karşıladım. Eşim bel masajına devam etti. Sonra büyük tuvaletim gelmiş gibi bir his oldu. Ben bu halde nasıl tuvalete gideceğim diye düşünüyorum bi yandan :) Meğer bebeğin baskısıymış gelmek üzereymiş😅 Ebeler çok güzel yönlendirdi, ıkınma hissi geldiğinde nefes al güçlü bi şekilde ıkın , o his gittiğinde nefes alıp vermeye devam et ıkınıp enerjini tüketme dediler.Dedikleri gibi yaptım tabi bu arada suyum geldi ara ara ama o nasıl rahatlatıcı bi his. 7-8 ıkınmayla bebeğim geldi. 😍🐣 Hemen göğsüme yatırdılar. Göz göze geldiğimiz kokusunu içime çektiğim o anlar öyle kıymetliydi güzeldi ki anlatılmaz yaşanır, Rabbim isteyen herkese nasip etsin 🙏 bir 10 dakika öylece kaldık sonra babası kordonu kesti.Elhamdülillah hayalimdeki gibi kesisiz dikişsiz bir doğum oldu elhamdülillah 🙏 Bu arada hamilelik boyunca hiç birşey yapmadım. Çünkü hem kıştı hemde ilk dogumumda her şeyi yapmıştım yürüyüş pilates nefes egzersizi vs bunlara rağmen zor bi dogumdu, bunda salcam dedim 😂 Ama ev içinde aktiftim ev işlerini hep kendim yaptım. Hatta doğuma gittiğim akşam evi toparlayıp bulaşık makinesini çalıştırp çıktık. :) Sadece Son iki hafta hergün hurma yedim ahududu yaprapı çayı içtim, birde iki günde bir cinsel ilişki. Doktorumuz şiddetle tavsiye etmişti. Belki bunların da faydası olmuştur.Tabi en önemlisi dua🤲Sümmes sebile yesserah ı çok okudum sancı esnasında.Her doğum ayrı her doğum kendine özel , ne şekilde olursa olsun o cennet kokulunuzu kucagınıza aldıgınızda bitiyor gidiyor o agrılar😌🤍💕 Rabbim bekleyen tüm hamişlere kolay doğumlar nasip etsin Sağlıkla sıhhatle kucaklarınıza almayı nasip etsin kuzularınızı 🤲💕