Merhabalar bugün tam 1 Hafta oldu doğum yaptığım. 9 ay 13 gün hamilelik sürecinde yurtdışında büyük bir kurumda masa başı işi yapıyordum çok zordu benim için düzenli spor yapabilmek 8.aya kadar herşey herşey normal seyrinde gitti sonra bir gece aniden kaşıntılarla mücadelem başladı. Yurtdışında ki doktorum 32 haftalık gebeyken bebek için ciğer geliştirici iğneler verdi sonucumu görmeden ve sezeryana almak istedi. Ama ben hep Allah’a güvendim. Sonra direk Türkiyeye geldim bütün testler yapıldı ve gebelik kolestazı olduğumu öğrendim. Bu süreçte canı yaşatan Allah olduğuna inandım ilk hamilleliğmdi çok sakin geçirirken kendmi bir anda kaygı ve endişe içerisinde buldum ama mücadele ettim sıkı bir perhiz birçok doktor görüşü sağlıklı bir beslenme ve ursactive ilacı ile değerleri sıfıra çektim. Sonra doğum günü yaklaştıkça ağırlaşan vucudumu taşımak çok zor olmuştu yaklaşık 20 kg almıştım son 2 ay hiç kilo almadım. Ardından Türkiyedeki doktorum doğum yaklaştıkça sürekli sezeryana zorluyordu beni. Fakat süre kısalmıştı yeni bir doktor arayışı için, beklemek de son 40 haftayı geçince okdr zorlaşmıştı ki, ben yine de beni yaratana güvendim. Ardından en son gün verilip suni sancı ile başlatacğnı söyledi doktor son 3 gün kendi kararımla uzattım çünkü dedim ya hep Allah’a güvendim. Kontrol sonrası tam 1buçuj saat yürüyüş yaptım Meryem Ana eli otu suya koydum dualar okuyarak. Zaten hamilelik ortasından sonra hep Hurma yedim ve çatı Muaynemde doktor çok iyi bebeğin kolaylıkla gelcğni söyledi. Yürüyüş sonrası eve geldim o akşam bebek karnımda aşırı hareket etti neredeyse 1 saate yakın hiç durmadan. Sabah olunca tam yataktan kalacaktım suyum geldi gündüz saat 12 gibi, okadr sevindim ki. Hemen duş alıp hazırlanıp doktora gittik. Malesef hastane ve doktorlar beni aç bırakarak sezeryana zorladı ama ben resmen açıkça normal doğum yapabilmek için mücadele verdim kendi doktorumla. Neyse ki o gece başka bir doktor nöbete kalarak doğumumu normal doğum olarak saat 02.23 te gerçekleştirdim. Bana asla sen normal doğum yapamazsın bebeğin 3750kg ve açılman olmaz diyerek demoralize edip sezeryana sürüklemeye çalışmaları başarısız çıktı. Harika 2 ebe bana yardım ederek doğumumu başarıyla gerçekleştirdim. Detaylı sormak istediğiniz soru varsa sorabilirsiniz.