Karelinannesi Kızlar internette bi yerde Kadın doğum bölümü yazıyor, bi yerde perinatolog yazıyor. Kendi özel doktorum radyoloji bölümü dedi. Ben anlamadım normalde özele gidiyorum ama detaylıyı devlette yaptıracağım nereden randevu alayım?
Esra-m- Karelinannesi özelde radyoloji fakat onuda doktor yönlendiriyor. Devlettede normal röntgen yazan alanda bölümler var ama onun icinde doktor yönledirmesi gerekiyor. Kadin doguma randevu alip haftanizi söylerseniz bilgisayardan onay veriyorlar röntgen yada radyoloji yerinde onaylatiyorsunuz hepsi bu 😊 genelde devlette yogun olduğu için haftanla uyumlu bi güne verirler
hunilimom Karelinannesi bulunduğun ilde üniversite kadın doğum hastaneleri yapan vardır once bir kadın doğum doktoruna gidiyordu. O kayıt aciyor sekreterden sıra alınıyor normalde asil bölümü perinatoloji ama radyoloji doktorları da bakıyor ama bir perinatalog tabi ki olsa iyi olur
Demirssmomm Karelinannesi perinatoloiji uzmanı bulamazsanız radyoloji. Devlette perinatolojiye gitmek için kadın doğumdan sevk istiyorlar. Dışarıda parayla tabii..
SunnyG Perinatoloji. Ama bildiğim kadarı ile direkt randevu vermiyor. Önce kadın doğuma gidiyorsun, o yönlendiriyor. Yanlış bilgi vermiştim ama
Karelinannesi SunnyG kendi özel doktorum mu yönlendirmesi gerekiyor ? Bi belge mi almam gerekiyor yani
SunnyG Karelinannesi gideceğin devlet hastanesinde Kadın doğuma randevu alıyorsun. O yönlendiriyor. ÖZeldeki doktorun değil yani. Ama özel ile devlet çok farklı detaylı konusunda. Beş dk bakıp gönderiyorlar diye okudum hep. Normalde yarım saat kırk beş dk süren bi işlem. Hami umduğunu bulamayabilirsin
Karelinannesi Esra-m- canım şimdi kadın doğum uzmanına randevum var 9 mayısta. Yani devletten randevu için aradığım zaman söylesem yeterli oluyor mu verirler mi randevu? Bide sonuçları 9 mayıstan önce almam gerekiyor dimi yani sonuçlarla beraber özele kadın doğum doktoruma gideceğim randevu günümde ?
Karelinannesi SunnyG devlet hastanesinde kadın doğuma girip durumu belirtiyorum ve o yönlendiriyor beni radyolojiye öyle mi canım? Peki aynı gün içinde mi yoksa daha sonraya randevu mu veriyor?
Karelinannesi hunilimom çok teşekkür ederim canım. Herkes farklı şeyler yazdı sırf kolaylık olsun diye özele gideceğim bu gidişle 🤷🏻♀️🤷🏻♀️
SunnyG Karelinannesi evet öyle ama be zaman randevu verilir bilmiyorum. Hastaneye göre değişiyor sanırım
Papatya_2 Ben universite hastanesine perinatoloji uzmanina gidiyorum gebelik takibimi kendisi yapıyor cok bi artisini gormedim ozel muayene olarak gidiyorum ama 5 dk icinde bitiyor muayene sonraki ay ayrintili usg var yine ayni dr yapacak arti ucretle yaptiranlar 15 dk surdugunu soyledi radyoloji uzmanina kardesim yaptirdi daha once 45 dk sürmüş benimde kafam karisti kendi dr umami yaptiriyim baska yeremi bilemedim
Karelinannesi Demirssmomm peki bu sevk işlemleri aynı gün içinde oluyor mu? Yani mesela bugün kadın doğuma gittim orda aynı gün perinatolojiye gidip ultrasona baktırabiliyor muyum ? Yoksa farklı bi güne mi randevu veriyor?
Esra-m- Karelinannesi detaylı 19-24 arasinda olmak zorunda. Yogunluga göre haftana uyan bir gün verilir. Yogunluk az haftan kısıtlıysa ayni gün hatta 1 saat sonrayada verilir. Yarım saat bebeğin pozisyonuna göre 45 50dk sürebilir. Tüm uzuvlarına bakılıyor çünkü
Demirssmomm Karelinannesi aynı güne bulmanız zor olabilir belki sabah erken saatlerde rica minnet olabilir ama sanmıyorum 🤦🏼♀️