Somerkadir4 ne guzel masallah kucaginiza almissiniz dilediginiz gibi.benim de ilk dogum sanci cekmis olmama 9cm acilmama ragmen durusundan dolayi son anda sezeryan oldu.catim acilmam vs uygundu ama bebegin durusu sebebiyle dr sezeryan yapti.aradan 6 sene gecti.devlete gidiyorum doktorum ve asistanlari da cok iyi prof zaten.gecen hafta konustum ebeyle ve doktorla.ebe bana kalsa sorun olmaz normal yaparsin hersey yolunda giderse( bebegin durusu acilman sancin )dedi.ama bunu doktorunla konus dedi.gittim konustum deneyemez miyim.o da bana riski olabilecegini vs anlatti son anda sezeryana donmek gerekirse (sancin olur da acilman uzun surerse acilman icin cok bekletemeyiz sanci rahmine zarar verebilir) ekibin hazir olmasi lazim dedi.ki kaldi ki bende dusundum sonucta ilk dogum icin normal dogum diye gidenlerde de terslik olmuyor mu sezeryana aliniyorlar,hastanede doktor var ztn acilde mutlaka.hele ki mesai saatine denk gelirse kendi doktorum da olucaktir hastanede.neyse sonuc olarak sen riski goze alirsan olur gibi konustu.cati da sanci da acilmada sknti olmazsa deneyebilirsin diye soyledi.sancim basladiginda evde bekleme dedi burda gozumuzun onunde ol gibi acik acik konusmasa da bunu soyledi.cunku normal sartlarda turkiye de sezeryan sonrasi normal doguma izin verilmiyormus yasal olarak boyleymis.bakalim insallah sancimla birlikte acilmam da ayni hizla ilerler ve bebegimin durusu da el verirse normal yapacagim🤲