Mavimsi_ Merhabalar yeşillikleri ve sebzeleri buzdolabında uzun süre bozulmadan çürümeden nasıl saklıyorsunuzz😊
Mikmikbuk Mavimsi_ Bozulması için şunu yapıyorum; poşetinden çıkarmıyorum… Yumuşamış olanla ayırmıyorum birbirine değiyorlar ve çürüyolar ve en önemli kural 1 haftayı geçecek şekilde unutuyorum😁 küflü salatalık ve sararmış otlarınız hazır 👏😁
Bayancorek Mavimsi_ yıkıyorum, kurutuyorum sonra tupper kaplarla saklıyorum, 2 hafta kadar dayanıyorlar. 🌸
minikportakal Mavimsi_ çeyiz için bir sürü tupper kap almıştım ben sebze içinde büyüklerini almıştım yeşillikleri yıkıyorum kurutuyorum onun içine koyuyorum bana 1.5 2 hafta gidiyor
Mavimsi_ minik22 sebzeleri poşette çıkarıp Sebze organizerlere koymak daha mı iyi olur dışarda kalırsa
Mavimsi_ Mikmikbuk ben de bazen dikkat ediyorum bazen edemiyorum öyle kalıyor malesef ama bundan sonra daha iyi koşulda saklamak istiyorum 😅
Mikmikbuk Mavimsi_ Yalnızzz marketlerde şunu farkettim özellikle narenciyelere (portakala limona tek tek kağıt sarıyolar.. birbirine çürümesi geçmesin diye 😊 o belki bi taktiktir
Mavimsi_ Mikmikbuk yani galiba poşette saklamak çürütüyormuş yeşillikleride kağıtlara sarmak iyi diyorlar sebzeleri de organizerlere yerleştirip açıkta bırakmak iyi sanırım
Merveofs Ay ben de illa ki bozuyorum da kayınvalidem yeşillikleri temizleyip yıkayıp kurutuyor. Sonra poşete koymuyor ama. Ya gazete kağıdı gibi kağıda sarıyor veya havlu tarzı bir şeyle sarıp dolaba koyuyor
Cansuzana Maydanozu yıkayıp çiçek gibbi suya koy dolaba koy asla boulmuyor ama uzun süre kalicaksa suyunu sık sık değiştir