40+1 olduk ama sancım hiç gelmedi gelcek gibide durmuyordu Gün aldık ve Normal doğum için 11 Mart saat 9 da hastaneye gittim yatışım verildi ve suni sancıyla başladık ama yine sancı hissetmiyordum cünkü doktorum suni sancı verdikten sonra ayağa kalma 30 dakika sonra gidebilirsin tuvalete falan dedi bende 35 dakika olduktan sonra tuvalete gittim doktorum gelip sancın var mı diyince hayır yok dedim ve kontrol etti ki verdikleri suni sancı hapı yada kapsülü düşmüş ama sonra tekrar verdiler zaman geçti tekrar verdiler sonra serumla devam ettiler suni sancıya tabi benim sancılarım arttı ama sancım var diye düşünmedim cünkü düşünmeyince psikolojik olarak daha hafif oluyor tek düşündüğüm minik kızıma kavuşacağımdı eşim yanımda en büyük destekçimdi bu süre boyunca hep elimden tuttu ve motivasyonumu yüksek tutmak icin herseyi yaptı
Her neyse bu süre içinde doktorum gelip nst ye bakıyor gidiyor falan sonra en son geldiğinde saat aksam 10 gibi oldu ve nst sonuçun bu sefer çok hoşuma gitmedi(bebeğin kalp atış sonuçlarından dolayı) sezaryena alacağım dedi bende en başından beri hep ilk seçeceğim normal ama olmazsa sezaryen doğum da olur hangisi bebeğim için uygunsa ve doktorum hangisini uygun görürse diye kendime kabul ettirmiştim ve bende doktora en iyisini siz bilirsiniz lütfen hangisi bebeğim için iyiyse o olsun dedim ve doktor asagı hazırlanmaya indi ve benide hazırlamalarını söyledi ve ameliyathaneye götürdüler ve saat 11:20 de minik Sarah dünyaya gelmişti ama benim vücudum epidural anesteziyi kabul etmediği için genel anestezi ile devam ettik bende 11:40 da çıkmıştım ve ısrarla iyi deşeler bile bebeğimi sorup durmuşum bebek iyimi bebek iyi mi diye az çok hatırlıyorum bebeğimi verdiler ve ben ya bu çok küçük diye ağlamıştım sanırım anaokula gönderebileceğim bir bebek bekliyordum 😂 ve herkes bana direk sezaryen ol bak sancı çekip sezaryen olan cok diyordu ama ben yinede normal dogumu denemek istedim ve ben suni sancıyla normal dogumu denediğim için hiç pişman olmadım benim için güzel bir deneyim oldu
her neyse ameliyattan 11:40 da çıktım saat 6 gibi yavaş yavaş yürütüler ilk başta yürürken çok acıyordu ama hep öyle kalıcak diye düşünmeyin ben 3. Gün normal hayatıma döndüm hatta 1 hafta sonra ablamın sözü icin koşuşturmaya bile başlamıştık 2 hafta sonrada nişan için koşuşturmaya başladık derken ben yeni doğum yapmış olduğumu unutmuştum 😂
Ve normal doğum sezaryen doğum hiç birinin önemi yok her iki türlüde bebeğinizi sağlıkla kucağınıza aldıktan sonra gerisi önemli değil bunun için üzülenler var lütfen üzülmeyin önemli olan bebeğimizi kucağımıza almak..
suan 24 günlük olduk minik bana ben ona ve o yeni dünyasına ben yeni hayatıma alıştık.. ❤️
Cümlelerim yanlış olduysa anlatım bozukluğum olduysa çok üzgünüm kusuruma bakmayın
Bebek bekleyen herkes saglıkla kucaklarına almaları dileğimle doğumunuz en güzel en kolay şekilde geçmesi dileğimle 💝