Kader3443 Arkadaşlar merhaba, muhallebilerin ve keklerin içine koyulan yumurta pişmiş sayılır mı , sütlaç vs tüketiyor musunız.ben herşeyden kendimi soyutladım misafirliklerde çok zorlanıyorum herkes abartma diye laf sokuyor fikir bekliyorum
Gulergulmez Kader3443 yüksek ısıya maruz kaldığı her yemekte yumurta pişmiş olur,; kek, muhallebi, çorba vs.. Bu kadar sıkmayın kendinizi, bitmek bilmez 9 ay🙄
Layl Bence laf sokanlar bir tık haklı 🙈😅 yumurtayı iyi pişirin akı çiğ kalmasın derler genelde ama muhallebi vs. Başka tatlılar zaten yüksek ısıda pişiyor. O yüzden çok fazla kasma kendini, hamileliğin daha başındasın sanırım 🥰
Guncem Sadece ıslak keke bazen çiğ yumurtalı bir sos katıyorlar. Ona dikkat edebilirsiniz. Muhallebilerde de, kekin içinde de zaten pişiyor. Ben de sufleyi güvenip yemiyorum mesela. Çok kısa pişyor. Gayet de takılacak bir şey.
Kader3443 Guncem birde bende o çiğ et tavuk ve kedilerde bulunana bakteriye karşı direnç yokmuş aşırı dikkatli olman şazım dedi doktorum ama dedikleri gibi dokuz ayda böyle gecmez o yüzden sizlerin fikirlerini merak ettim
Guncem Kader3443 toxoplasma bağışıklığım benim de yok. Yeşillikleri çok iyi yıkayın, ete, tavuğa, yumurtaya eldivenle dokunun, bunları iyi pişmiş tüketin, pastörize ürünler kullanın yeterli başkaca kafaya takılacak bişi yyok☺️