(Biraz fazla uzun oldu hepsini okuyamayanların direkt sorularını cevaplayabilirim😅)
20 martta 40. Haftaya giriyorduk o yüzden doktor 21 martta doğumu başlatmak istedi kaka yapma riski yüzünden ben de risk almak istemediğim için kabul ettim. Ama 21 marta kadar doğumum başlasın doğal süreçle normal doğum yapabileyim diye hem çok dua ettim hem de doğumu başlatan ne varsa yaptım. Pazar günü(20mart) çok sitretli ve heyecanlıydım ertesi gün bebğime kavuşacaktım ama dogum şeklim belli degildi. O gece suyum geldi ve çok hafif sancım başladı. Doktoru aradık sancı 5 dk ya düşünce hastaneye gelin demişti. Benim sancılarım adet sancısı gibi çok hafif ama 5 dk da bire düşmüştü. Suyum da geldiği için belki benim böyle olcaktır doğumum kolay olacak heralde dedim çünkü sancılarım çok hafifti. Zaten sabah hastaneye gidecektik ama ben beklemek istemedim suyum biterse doğum zor olur diye düsündüm devamlı az az suyum geliyordu çünkü. Hastaneye gittik açılmam 1-2 cm dendi nst ye bağlandım. Sancılarım ne öldürcek ne uyutcak şiddetteydi sabaha kadar bekledik. Sancılarım artmadı açılmam da artmadı ve bu şiddetle doğum başlamaz dediler. O yüzden sabah suni sancı verildi. Suni sancı birden şiddetli gelecek sanıyordum ben ama başta şiddeti azdı ve arasındaki süre uzundu. Sonra sıklaştı şiddeti arttı. Şiddeti arttıktan sonra yaklaşık iki saat sonra doktor muayene etti açıklık 4 cmdi. Ben 10 olmuştur insallah doğum başlar diye umarken 4 diyince hayal kırıklığına uğradım. Iki saat sonra bi daha bakalım dedi. Ben de daha anca 4 olmuş beni sezeryana alın dedim ama doktor çok güzel geldin yaparsın sen diyip gitti😅 bu arada ara ara yürümeye çalıştım squat vs yaptım. Odada duş alma yeri vardı sıcak su tuttum. Meryem ana otu da vardı yanımda onu suya koymuştuk annem meryem suresini falan okudu. Hem dinsel hem bilimsel açılmayı kolaylastırcak ne varsa yaptım😀 iki saat sonra tekrar baktılar 7 cmdi açıklık bebeğin kafası görünüyordu. Ve ben istemsiz ıkınıyordum sancı gelince. Hatta koridorda yüruyüş yaparken bi ara bağırıyodum ıkınıyorum tutamıyorum diye😀 hemşireler koşup çatala aldılar beni doğumhaneye baktılar bebeğin kafası görünüyo doktoru çağırın dediler ama doktor acil ameliyata girmiş 5 dk sonra gelecek dediler. Ben de ıkınmak istiyorum artık. Sancı gelince ebe rahim ağzımı eliyle kapayıp ıkınma nefes al doktorun eline doğur diyo. Ben ıkınmak istiyorum banane şimdi dogurcam bekleyemem diyorum😂 5 dk nasıl geçti bi ben bilirim doğum gelince tutmak da zormuş😂 şukür doktor geldi üç ıkınmada çok kolay çıktı. Bebeğin çıktığı an gelen rahatlama cok güzeldi. Dikişim dışarda sadece 1 taneydi diğerleri içerdeydi. Oturup kalkmam sonrasında zor olmadı. Çok acımıyordu. Hastaneye yanımda kayısı hoşafı götürmüştüm. Doğumdan sonra onu yedim. Büyük tuvalet sorunu yaşamadım o yüzden bol bol kayısı hosafı yediğim için😀 sütüm o gün geldi ama cok azdı. Ben yine de sadece süt verdim bol bol emzirdim. Bi hafta içinde sütüm arttı. Suan gaz sancıları çekiyoruz her bebekte olan sorunlar uykusuzluğa sık uyanmaya alıştım. Zaten gebeligin son zamanlarıda tuvaket için sık uyanıyordum ordan da alışkınım. İyiki doktora sezeryana alın diyince almamış. Doğumdan sonra bebeğimle kendim ilgilenebildim. Yine olsa yine normal doğum isterim. Herkesin hayalindeki doğum hayırlısıyla kolayca olur bebeklerinizi sağlıkla kuvaklarınıza alırsınız inşallah.