Reha üzülme. İlk zamanlar kendimi hapishanede gibi hissediyordum. Şu an o kadar iyiyim ki hamilelikten sonra da bu düzene devam edicem insallah. Öncelikle kesin yasak olan şeyler: Şeker, beyaz un, Patates, Mısır, pirinç, pişmiş havuç ve bezelye, bal, içinde şeker olan marmelatlar ya da reçeller, muz, yaş incir kuru incir, kuru kayısı (tatlı tüm kuru yemişler)
Her yemeğinde mutlaka karbonhidrat (ekmek,bulgur,çorba), protein (et, tavuk, balık, bir parça peynir, bakliyatlar), sebze yemeği yada salata olsun. Porsiyonunu artirmak istersen karbonhidrat degilde sebzelerde kullan o hakkını.
Meyve olarak yeşil elma, kırmızı elma, armut, portakal, ayva vb yiyorum şu anda. Ama mutlaka yanında süt ya da kefir iciyorum. Meyvelerimi tarçınlıyorum tatlı istegim gitsin diye.
Ama insanin illa cani tatli biseyler istiyor. Şekerimi yukseltmeyen bisey Buldum ben sen bi denersin yukseltmezse kullanabilirsin. Hurma püresi aldım. Kek, muhallabi, yulaf lapası yada yulaflı topçuklar yapıyorum icine az olacak sekilde hurma puresi koyuyorum o tatlandiriyor zaten. Denemek istersen yiyip bir saat sonra tokluk şekerini ölçersin yukseltmez insalah.
Dışarıdan yemeği kesmelisin. Ben evde lahmacun, pide, tantuni bile yapıyorum. Hamurlarımda siyez, karabugday ya da tam bugday unu kullanıyorum. Ama bunlarda da porsiyona dikkat edeceksin bol salatayla ye zaten doyuruyor o salata seni.
Bu arada ben 1 buçuk aydır bu şekilde besleniyorum. Midem küçüldü resmen fazlasını almıyor. Hatta zayıfladım bile. Ne güzel hamilelik sonrasinda Kilo problememiz olmayacak. Hem de bebeğimiz daha kaliteli beslenmis olacak. Beslenme şeklimizi degistirme imkanımız olacak. İyi yönünden bak. Hasta degil şanslıyız diyelim 😊