yslakdeniz Merhabalar, 13 haftalık olduk bugün alışveriş için çok erken. Belki bu soru için de erken. Acaba doğacak olan bebiş ya da bebişlerine ayrı oda yapacaklar var mı? Bu konuda uzman görüşü alanlar var mı? Ben çok hevesliyim Oda yapmak istiyorum ama doğru olanı da yapmak istiyorum. Fikirlerinizi paylaşır mısınız? Çok
esradgn123 yslakdeniz Ben oda yapacağım Yerim imkanım var Gündüzleri orada vakit geçirmeyi düşünüyorum Biraz büyüyünce de bebeğimle etkinlikler yapabilirim Montessori yatak kitaplık filan düşünüyorum
suscarparimm yslakdeniz Ben kızıma oda yapmamıştım açıkcası çünkü ihtiyacı yoktu heveslendim fakat zaten yanımda yatacaktı o yüzden gerek duymamıştım şimdi 2. Ye hamileyim kızım 9 aylık mecbur ikisini ayıracağım oda yapacağım. Tabi montessori düşünüyorum ilerisini de göz önünde bulundurarak
SelmaGl yslakdeniz ilk çocuğumda 2 yaşına kadar oda yapmadım. Beşikte bizim odamızda yattı. Kıyafetleri koyabileceğim dolapta vardı. Hiç ihtiyaç duymadım. 2 yaşında hemen yaptım odasını direk orda yatırmaya başladım. Şimdi ikinci gebeliğim abisiyle aynı odayı paylaşacak ama yine 2 yaşına kadar yanımda yatırmayı düşünüyorum. Sonra onada yatak alıp odasını ayırırım.
HilalEyce yslakdeniz ilk 2 sene benimle kalacağı için ben istemiyorum. Bebek odası yerine biraz büyüyünce kendi tercihleri olan sevdiği şeyleri anlayınca mutlu olacağı vakit geçirmeyi seveceği bir oda yapmak istiyorum.
tospikaskim suscarparimm bencede en mantıklısı ı yapmışsınız. Bende oda yapmıyorum bebeğim 1 yaşına girince yavaştan başlıycam odasını yapmaya. Zaten yatak odasında yanımda yatacak o da.
suscarparimm tospikaskim İhtiyacı olduğunu düşünmüyorum gereksiz bana göre o zaman için ama doğum yapmadan bir oda yapacağım mecbur
Mehtapca06 yslakdeniz oğlumda yapmadım hem gerek olmadı hemde tayine gidicem diye boşa iş cikartnak gibi geldi çünkü aşırı eşyaları yer kaplamiyor bir besik vs şimdi ikinciyi dogurucam ve tayin senemiz onada anne yani beşik alicam çünkü ablam bebekleri ⅚ yaşına gelince oda yaptı çocuklar anasinifina gittiği için daha mantıklı oldu bende o yaş aralığında düşünüyorum
tospikaskim suscarparimm tabi şimd senin durumun başka oldu Bi tane daha olunca ☺️ Bn yerine olsm bende od yaparım
Ozge yslakdeniz ben çok istemedim açıkçası sadece dolap almak istiyordum eşyaları derli toplu dursun diye. Bizde adet varmış anneanne odasını yaparmış. Biz de bebek 2 - 3 yaşlarında olunca şehir değiştiricez orda da en az 10sene duracağız. Oraya yapalım odasını dedim annem kabul etmedi 🙄 bir de oda takımları fazla artmış malum hiç o kadar masrafa girmesinler istedik eşimle. Biz de koctaştan dolap ve şifonyer alıp trendyoldan da montessori yatak aldık.
hukukcuanne_06 yslakdeniz fazladan odam var içinde bi kanepe bi baza var, bazayı depoya indirip o odaya dolap ve bebişim için yatak almak ona göre düzenlemek niyetim var bakalım hayal ettiğim gibi gerçekleştirebilir miyim bilmiyorum. Eşim de kayınvalidem de bebek belli süre odada yatmayacak ne gerek var modundalardı ama şöyle ikna ediyorum ben yatak odama kimsenin girmesini istemiyorum bebeği görmeye gelenler odasında görsün. Evlenirken tüm heveslerim tam olmadı bu sefer bari yapabilmeyi istiyorum. İnşallah yapabilirim🙂
NeseA hukukcuanne_06 vallah can varsa yerin yavrunun odasını yap kimseyi dinleme evlat senin ev senin😘
NeseA Vallah can imkanın varsa evladına oda yap:) benim 3 çocuğum var ama iki odam var malesef oda değil kendilerine ait bi yerleri bile yok:) çocuklarım büyük ilk oğlum 12 yaşında ikinci oğlum 10 yaşında kızım 5 yaşında çok isterdim onların odası olsun:) çocuklarım hep söyler “anne sen bize 1 odada çok güzel bakıyorsun bizde okuyup kazanıp sana en buyuk evi alacağız ” diyorlar çok mutlu ediyor beni bu düşünceleri Rabbim onlara sağlık versin herşey gelir önemli olan onların mutlu olması 😘😘
Tugcesevimli yslakdeniz ben 34.haftamdayim daha dün bitti oda işimiz yeestirmemiz kaldı bir tek,ben ben aynı odanın içinde bebeğin ve anne babanın olmasından yana değilim minimum süre tutucam yanımda doğunca hemen ayırmayı düşünüyorum inşallah nasıl alistirirsak öyle gidiyor bir daha,ayrıca aktivite ve kendisine ait bir sorumluluğu minik yaşta kazandırmak çok önemli eğitim anne karnında başlıyor 🤍
Nskyhn yslakdeniz erken diye düşünme. Ben de 13 haftalığım 2 hafta önce bebek arabasını beşiği ana kucağını aldık. Çünkü fiyatlar her geçen gün yükseliyor maalesef durum bunu gerektiriyor. Tabi sizin tercihiniz de. Biz oda yapamayacağız tayinciyiz ama istemiyorum da bir daha ki gittiğimiz yerde 1 yaşında falan olacak. O zaman bir oda yapacağım. Şimdilik sifonyer alıp esyalarini koyacağım
Bebek-C Alışverişin erkeni yok maalesef günümüz ekonomisinde bugün almadığın şey için yarın pişman oluyorsun. Eskiden biraz bekleyelim fiyatı düşünce alırız derken şimdi ihtiyaç varsa hemen alalım yoksa fiyatı artar diyoruz. Ben 16. Haftalar civarı alışverişi büyük oranda tamamlamıştım. Bebek arabası park beşik vs hem büyük parçalar hem de küçük parçalar. Şimdi aynılarını alsam 2-3 bin daha fazla vermem gerekir. Oda meselesine gelince evimde yerim var ama oda yapmayı düşünmüyorum. 1 yaşına kadar yatak odasında durur zaten sonrasında beşiğini yan odaya alırım 1-2 sene de öyle devam eder. O Odada misafir yatağı var 1 sene filan fa onda yatar sonra onun zevkine göre oda yaparız diye düşünüyorum. Çocukların önüne herşeyi hemen sermeyi doğru bulmuyorum. Bazı şeylerin zamanla olacağını öğrensin istiyorum.