Esen ben hamile kalmadan önce baya bir şey yaşadım. Haşimato triod hastasıyım zaten en başta bu hastalık varsa insülin direnci olma ihtimali oldukça yüksek. Zaten baştan şeker hastası olma adayı olarak yola çıktım. 5 ameliyat geçirdim. Bu ameliyatlar sırasında denge şaştı. Bir dış gebelik geçirdim, 5 tüp bebek tedavisi verilen hormonlar baya bir kilo sorunu olarak bana döndü. Her insan yediği için kilo almıyor ne malesefki. Bazen çok uzun açlıklarda vücutta geleni tutma olarak baş gösteriyor. Hamile kalmadan önce ne yapsam kilo veremiyordum. Oynak tansiyon çıktı. Anlayacağınız bende yok yok🙈 yemek kadar açlıkta şekeri bozuyor. Düşük riski bende ne malesefki var. Tansiyon böyle bir aşağı bir yukarı oynadığı için rahim ağzı kısalma yaptı. Şimdi uzadı ama açılma var. Yatarak geçiyor. 30 haftalık olduk çok şükür. Bunca şeye rağmen stresten uzak durmaya ve pozitif bakmaya çalışıyorum. İnanın stres daha çok bebek gelişimini etkiliyor. Bu kadar rahatsızlığa rağmen siz inanırsanız bir şekilde oluyor ve gidiyorda. Bebek zaten sizden besleniyor. Aslında verilen diyet sizi beslemek için. Hamilelik süresince dengeli ve sağlıklı beslenmek aslında daha sağlıklı. Son aylarda şeker çıkmadı nasılsa deyip yemeği abarttan çok. En azından bebeklerimizi bu şekerden, gereksiz karbonhidrat korumuş olacağız.