Kizlar merhabalar bugün doğum yapalı beşinci gün ama ben anca hikayemi yazabilecek fırsat bulabildimm…
Bilenler bilir kizlsr ilk doğumum sezeryandi ve ben ssvd çok istiyordum bu yüzden doktorum doç Dr Ünal Türkay ile yollarımız kesişti bana hamileliğimin başından doğum anına kadar hep güven verdi . Bu yüzden bebeğimin iri olması normal doğum yapabilme ihtimalimi düşürdüğü için birde buna ek olarak tansiyonum da yüksek olunca biz 37+6 da propess yani fitille açılmayı başlatıp nirmal doğum yapmayı planladik 29 Mart ta hasyaneye yatisim yapıldı sabah 11 de propess takıldı ilk iki saat gayet normaldim sanıyorum ki açılıyor ve ben ağrı cekmeyecegim falan saat geçmeye başladıkça benim kasilmalarim başladı dogumhanedeyim bu arada ve annemle küs olduğumuz için tekim doğuma sadece eşimle gittik 😪 buna çok üzüldüm dogumhaneye eşimi almadilar diğer hamileler de olduğu için neyse sancılarim başladı doktorum çok sık alttan muayene etmeyecegiz seni hirpalamak istemiyorum sancıların artınca bakmaya başlayacağız dedi sancılarım artmaya başladı ve ben normal odama geçip sancimi odada ccekmek istediğimi soyledim her iki saatte bir nst bağlanıp sancılarım kontrol ediliyordu. Sancılarım çok çok sıklaştı artık yarım dakikada bir çok yüksek sancılarım gelmeye başladı nst 90lari görmeye basladik bebeğin kalp atışı herşey çok iyi sürekli sıcak duşa girdim çıktım plates topunda hareketler yaptım artık ağlamaya başladım sancidan bu arada alttan 5. Muayenemi olmuş ve artık aşırı canım yanmaya başlamıştı aşırı hassaslasti alt tarafim artık muayene edelim dediklerinde ağlamaya başlıyordum çünkü çok çok canım yandı . Neyse sancım çok sık ve yuksekken bir baktık iki parmakcik ve benim normalde o sancıyla doğum eyleminin başlamış olması gerektiği evrede olmam tam bı hayal kırıklığı oldu . Doktorum hep destek oldu ama yakın arkadaşım eve orda çalışıyor ve benim muayenelerimi o yapıyordu ve eğilip kulağıma Büşra zorlama açılmayacak daha fazla çekme gel sezeryan ol dedi tabi ben sancidan yastıkları isiriyorum inliyorum nefesim kesiliyor . Acilmanin olmadığını duyunca 16 saat sancı çekmeme rağmen tüm hayallerimi ve hevesimi kırmıştı doktorum yanıma geldi ve acilen doğuma iniyoruz dedi hemen protokoller imzaladım eşime bile haber verme zamanımız yoktu çünkü önceki sezeryanimdan kalan dikislerim yirtilmak üzereymis rahmim yirtiliyormus 🥺 o çektiğim acıya buda eklenmiş eşimi goremeden acilen ameliyathaneye indik gece saat 2 eşime doktor haber vermiş . Spinal oldum belimden iğneleri yaptılar ve uzandım ama hala sancı çekiyorum bı yandan yalvarıyorum ne zaman hissetmeyecegim bu sancıları uyusturun beni diye iğneler yapılınca ağrılarım durdu ama kasılmalar hala devam ediyordu ve doğum başladı doktorum bebeği çıkardı nabzim 160 😐 dedim ben ölüyorum sanırım hocam ben ölücem çıkamam burdan dedim mide bulantısı ve o anki tansiyon dengesizliği çektiğim sancinin yorgunluğu uykusuzluk ve sezeryan olmam beni çok etkilemişti doktorum uyutalim seni biraz sakinleş dedi ve ben uyumuşum o ara genel anestezi vermişler uyandığımda ameliyat bitmişti odama çıktım gece saat 3.30 yanımda sadece eşim ve ağrılarım 😪 bebeğimi getirdiler hem çok mutlu hem çok yorgun ve kendimi aşırı yalnız hissettim . İki gün hastanede yattım ve evimdeyim şimdi bebeğimde bende iyiyiz çok şükür ama sezeryan sornasi biraz ağrili geçiyor . Benim doğum hikayemde böyle aylardır burdaydim her anımı paylaştım sizle rabbim bebek isteyen herkese nasip etsin inşallah en kısa zamanda hamilelere de hayırli doğumlar nasip etsin ☺️🙏