Kucukgonlum canım senin Papp-a değerin düşük evet ama beta hcg değerin normal benimde tam tersi bata hcg degerim yuksek Papp-a degerim normal. Ikili testinde biyokimyasal risk neyi kastediyo bilmiyorum benim sonucumda oyle bir şey yok. Ama önemli olan kombine risk o da 1000lerde çıkmış. Benim 1900lerde o riskim. Sen bilirsin içim rahat etsin diyosan yaptır ama ben hiç amniyosentez yaptırmayı düşünmedim açıkçası. Banada kendi doktorum fetal dna ya da amniyosentez önerdi ama çok araştırdım bir kaç doktora daha sordum. Bi sordugum doktor amniyosentezinde 1/1000 oraninda riski var bebegin hasta olmasından daha yuksek bir risk bunun farkina var dedi. Ki sadece kanda bir değerle bu teshis konulmaz önemli olan ultrason dedi benim ultrasonum normaldi. Seninde ense kalınlığın çıkmamış sadece burun kemigini göremedim yazdığı için riskini yükseltmiş. Ultrasonda göremedi mi gerçekten o zaman belki risk olabilir ama mutlaka başka bi doktora daha ultrasona git bence amniyosentez o kadar kolay alınacak bi karar değil bence. Ayrıca kanda sıkıntı çıkıp ultrasonda bir şey çıkmayan durumlarda genelde sonuç negatif gelmiş inan hem turkce hem ingilizce bakmadığım şey kalmadı. Artik içim cok rahat kızım içimde oynuyo şu anda, boyle bi durumu varsa da aldırmayı düşünmüyorum zaten o yüzden yaptırmayacağım detaylıda iyi bir perinatoğa gidip süreci takip edeceğim. Uzun oldu biraz ama durumunu anlıyorum o yüzden detaylıca açıklamak istedim. İnsallah bebişlerimizi saglikla kucağımıza alırız 😇