Oncelikle bu yaziyi okuyacaklar icin basinda belirtmem gerekiyor ki basima gelenleri tum ayrintilariyla anlatacagim. Pekii bu ne demek? Bu hassas icerik demek. Sonra vay efendim baslikta hassas yaziyordu ama dayanamadim okudum, psikolojim bozuldu falan demeyin vallahi tum lohusaligimla mehter marsi calarak saldiririm djshsjwj evet hamislerim bu bir HASSAS ICERIK. Lutfen etkilenecekseniz anasayfaya donunuz. Iceride her sey var o yuzden balik burclari bilhassa uzak dursun 😁
Oncelikle seker yukleme testi yaptirmayan aklima tukurdugum bir baslangicla sizlere dogum hikayemi geri sarmak isterim. KAMU SPOTU: SEKER YUKLEMESI YAPTIRIN. Yuklemeyi yaptirmadigim icin son haftalarda firlayan sekerim, zaten hamisligin basindan beri kontrol altinda tutmaya calistigimiz tiroidim ile el ele vererek doktorumla bizi bakistirdi. Fasüğü 37. Haftada cikaralim dedi bana. Karaciger degerlerim de halay cekmeye baslamisti bir yandan zaten. En nihayetinde 37+0′da fasulyeyi pisirmeye karar verdik.
Ilk sorun normal mi sezaryen mi sorunsaliydi. Sevgili @AdenEva ve @gbyalcin gardaslarimin normal dogurmak uzere bu yola bas koyarak 3892783 saat suni sanci yiyip sonra pasa pasa sezaryene alinmalari sebebiyle suniden tirsan bunyem (bahanem kizlarin deneyimleriydi aslinda xjjd), neden fasuku strese sokayim ki amaaan iki keserler uc bicerler olur biter kafasini yasamam ile sezaryene karar verdi.
O malum gun geldiginde hastaneye yatisimiz yapildi ve kurbanlik koyun gibi basladim beklemeye. Esim doguma girmeyi cok istiyordu ama almadilar pandemi vs dediler. Zaten hık der giderdi benimki kesin, ona gulmekten doguramazdim. Neyse bana bi onluk verdiler binbir caba ile giydim, geldiler aldilar goturduler. Once anestezist geldi alerjin var mi diye sordu onunla bi selamlastik. Sonra damaryoluma bir seyler takilirken spinal icin geldiler. Ilk falsoyu burda verdik. Spinal ignesiyle kevgire dondum cunku sksgsuhw belimde odem varmis (3. Denemede malum oldu) ziplaya ziplaya spinali yaptilar bana. O esnada biri elimi tutuyordu nedendir bilinmez. Sonra yatirdilar beni sonda geldi. Hissediyor musun diyor evet diyorum ama benim ne dedigimin ne onemi var kxhsjs carttadanak soktular yani hissettim mi hissetmedim mi onu bile anlayamadim şoktan ama kesinlikle munasip yerime uc parca bir seyle mudahale edildigine yemin edebilirim 🤷♀️ sonra geldi dokturcum, once benim salak kocama ulasamadilar canli yayin yapacaklardi onun telefonu acmasini beklediler. Bu esnada biz anestezistle heyecan dolu anlar yasadik. Tansiyonum 8lere dustu cocuk gitti hocasini cagirdi, diyor ki agzina tat geliyor mu geliyor diyorum basiyor ilaci. Elim uyusuyor diyorum basiyor ilaci. Midem bulaniyor diyorum basiyor… farmakolojik bir kokteyl misali bedenim her ilacin tadina bakti. Neyse bizimkiler acti telefonu ve olay basladi. Bak dedi doktor, cikarken haber vercem sana. Ben de icimden diyorum ki hee cocuk kandiriyon cikariyom dicen o sirada coktan cikarmis olcan falan. Allah var kandirmadi beni yanlis alarmmis, cikariyorum fasuku dedi ve bir ciyak allahim yarabbim kapi gicirtisi cikiyor benim bebeden. Ben orda koyvermisim musluklari zaten getirdiler koydular gogsume minnacik bir sey cikmis benden 🐣 elini agzima soktu suratima carlayip duruyor evladim dunyada ilk dakikalarini bana kapat ceneni ne aglak kadin ciktin der gibi gecirdi. Bir yandan da kizin biri elinde telefon canli yayin yapiyor bizimkilere ben agliyorum onlar agliyor sacma sapan bir ameliyathane ortami oldu dishsj ben bir yandan da canli yayindan bizi izleyen kayinpeder kaynim vs memelerimi kukumu hep gördüler ona da agliyorum icin icin skgxushsjs iste fasuku aldilar goturduler o ara benim tansiyon oynamis vs doktor ben bebeyle aglasirken dikisleri halletmis babasina cocugu goturdu. Dikislerin kalanini da artik asistan mi hemsire mi bilmem bir kiz halletti. Evet dokunuslari hissediyorsunuz ama oyle rahatsiz edici degil, ben inanilmaz huyluyumdur en ufak dokunuşta gidiklanirim bunda oyle olmadi. E tabi heyecan da var insan bir garip oluyor. Dikme islemi bitmeye dogru herhalde ilaclarin etkisi gectiginden bana bir titreme girdi ameliyathane buzhane gibi tabi ben de azer bulbul misali basladim titremeye. Cuval gibi uc iki bir diyerek sedyeye aktardilar beni odaya postalanmak üzere. Ameliyathaneden ciktim esim kapida bekliyordu cok duygusal bir an 🥲 herhalde unutmayacagim seylerden biridir. Beni birakip bebegin yanina cikmamis canim yarim benimle cikti odaya 🥰. Ciktik iste bizim fasuk uyuyor biz hala şoktayız falan.. neyse buralar asiri duygusal 🥲 dogumdan sonra en zor anim ise iki ebenin gelip karnima bastirarak icimden kan cikartmasiydi bu uygulamanin sebebinin de sonucunun da allah belasini versin. Iste o an normal dogursaydim dedim yani butun hastane benim anirmami dinlemistir. Ardindan kolunu icime sokmak suretiyle beni mercimek corbasi misali karistiran ebeye de tesekkurlerimi sunarim.
Sonrasinda ise ben asiri zorluk cektim belki kilodan belki baska bir seyden ama ilk yurumesinden son yurumesine kadar iskenceydi, eve gidisimiz arabayla saatte 20km hiz ustune cikmadan gerceklesti cunku en ufak sarsintida acidan kivrandim. Evde de yaklasik 1 hafta toparlanamadim agrilarim cok oldu, ne cocuk doktoru kontrolune ne saglik ocagina gidemedim bile hep babasi goturdu. Sutum gelmedi falan lohusa cinnetleri gecirdim ay tam ago postu kivaminda hikayelerim oldu bu dönemde. Neyse cok cene yaptim kendim sıkıldım anlatirken djsgdhdj
Simdi fasuk 12 gunluk, ne gecem var ne gunduzum agzima ediyor fjjdjdjr hamileyken bunlar iyi gunlerin diyen tum arkadaslarima tesekkur ediyorum ben kiymetini bilememisim 🥲 ama o kadar bekleyip kavusmak da bambaska bir sey. Fasugum 46cm 2825 gram dogdu. Ona bakarken icimde gunesler doguyor, cicekler aciyor. Aldigim her nefeste onu düşünüyorum, aklimdan hic cikmiyor. Anne olmak cilginlikmis bunu anladim, bir canliyi bu kadar sevmenin bu kadar asiri dusunmenin ve ustune titremenin imkansiz oldugunu zannederdim. Imkansiz denen her sey bir mucizeyle gercek oluyormus. Benim minnok fasulyem de benim mucizem oldu.
Tum bu surecte yanimda olan herkese ve en cok happymom ailesine oyle minnettarim ki anlatamam. Hem cenemi cektiniz hem kahrimi 😁 Can ciger dostlarim oldu burada, hepsi iyi ki var 🙏 ben kidse geciyorum demek isterdim ama biraz zor kurtulursunuz jdjwhdj su alisma evresini atlattiktan sonra sahalardayim, bekleyin beni whatsapp linkcileri, dondugumde hepinizi yine asacam 😈
Ps: dun yediklerim sebebiyle cocugum osuramama derdinden muzdarip, ayran gibi calkalaniyor yataginda bir o yana bir bu yana. gelen yanitlara cevap veremezsem isyan postu acmayin arkamdan 😁. Opering 💜