Merhabalar ilk dogumumdu . Dedigim gibi soktayim . 2 saatte dogurdum. Bir saati sanci bir saati ikinma evresi olarak gecti.
9 ay boyunca birakin sporu yürüyüs bile yapmadim, yeni bir ülkeye adepte olma sürecindeydim ekmek bile almaya gitmedim. Son aylarda bu durum huzursuz etti fakat ebem dogumun vucutla alakasi oldugunu ne spor yapan insanlarin zor gectigini soyleyince bir rahatladim dahada hic cikmadim yürüyüse. Zamanimiz gecmisti fakat almanyada normal dogumu desteklefiklerinden bekleriyorlar. en son kontrolden once korona oldum ve suyum sizdi doktor azalmis olabileceginden hastaneye yatma tavsiyesi verdi. 40+3 hastaneye yattim 0 sancisiz risk durumunu kontol etmeleri acisindan ve 5 cm aciklik. Bir secenek sundular suyum hic kalmadigi icin ya bitkisel bir tampon yada suni sanci bende ilk bitkisel tampon istedim. tamponu alfiktan sonra sancilar basladi 8 dkda bir geldi sabaha kadar uyutmadi ama sükür diye karsilafim. O 8 dk gelmesi bana mucize gibi geldi. Adet sancilarim cok agrili oldugu icin bu gelislere sevindim acikcasi. Sabah 9 nts vardi fakat 5 de ben gitmek istedim nst sancilarim gozukmuyordz acikligima bakmadilar. Bugun digurmab gerek sana vajinadan fitil vericez dediler. Tam fitili yapicakti 7 cm aciklik esini ara dediler. Esimi aradim saat 10.30 suni sanci takildi sancilar 3 dk düstü o dinlenmel ve plates topu harika birseydi. Ayni adet sancisi gibiydi. Belimden gelmedi kasiktan vurdu. Saat 11.30 büyük tuvalet hissim geldi aciklik 9 cm olmustu ve hemen doguma alindim. 1 saat sonra ogluma kavustum cok sikur.
Mucizesine inandigim Meryem ana otunu yapmistim.Hemde günüm gectigi icin sancim olmafan koydum ve hemen acilmisti. Sonra pisman olup cikardim annem hastanede sancim baslayinca rekrar koydu.
36 dan sonra günde 7 tane okunmus hurma yiyordum.(38 hafta korona oldugum icin ara verip negatif ciktiktan sonra devam ettim)
38 den sonra dütensiz bir sekilee ahududu yaptagi cayi ictim.
38 den 40+3 kadar her gün sicak suya oturdum.
Resmen adetlinhallerimden daha basitti. Insallah rabbim herkese faha daha basitlerini nasip etsin.