Mariaxutku_ bende bebeğim 23 günlük oldu aynı sorunları bende yaşadım çevremde herkes tecrübeli bi kişi derdimi anlamadı malesef. Yazayım belki size faydası olur. Öncelikle bu süreç geçecek merak etmeyin geçiyormuş böyle kalmayacak. Fakat sakın ihmal etmeyin imkanınız varsa hastahane tipi pompa kiralayın sağın fazlasını rahatlayın benim ikinci bebeğim bu pompa oldu hayatımı kurtardı diyebilirim. İmkanınız yoksa sıcak su ve havlu masaj yaparak sütü sağın tıkalı kanallar açılsın rahatlayın ama sütü sakın göğsünüzde bırakmayın yara diye memeniz öylece kalmasın.Bu evrede bebeğinizi muhakkak emzirmeye çalışın zorlanıyorlarsanız aşırı can yakıyorsa doğru emzirdiğinizden emin olun. Sağlık ocağı hemşiresi yada emzirme danışmanları var hastahanede muhakkak doğru emzirme tekniği öğrenin bebek o kadar acıtmıyor aslında sorun meme ucunu yanlış tutması. Lansinoh ve sudokrem kullanabilirsiniz sudokrem muhakak bebek emmeden yıkayın ama olur mu.Bu evrede göğsünüzde sertlik ve kızarıklık olursa asla beklemeyin doktora gidin. Ben kızardı göğsüm bekledim evde ve içi iltihap dolmuş ateş ve titreme terleme kendimi hastahaneye attım ama iltihap olmuştu çoktan telip boşalttılar fakat kocaman yara açıldı bi aya ancak yara düzelirmiş. İhmal sonuçları daha kötü oluyor ama korkmayın bunları yaparsanız bu evreyi atlatırsınız memelerde düzene giriyor bebiş büyüdükçe uçlar iyileştikçe rahatlayacağız hep böyle şiş falan kalmayacak geçmiş olsun