Aynur47
Yani ben böyle durumlarda incitmryecek birşeyler uyduruyorum. Örneğin çok güzel bir haber aldık bu güzel habere şükür niyetine birine hediye vermeye karar verdik gibi birşeyler. Sizi zorlamayacak onların da işlerine yarayacak birşeyler alın, birine hediye etmek istedim diye hediye edin mesela.
Benim de kapımın önünde fırın var. Teyzeler sabahın köründe itibaren buz gibi havalarda bile saatlerce orda oturuyor ekmek alanların onlara da ekmek almasını bekliyorlar. İlk zamanlar sürekli alıyordum. Şimdilerde kendi harcamalarimiza bu kadar dikkat ederken baskalarina sürekli birşeyler almak zor geldi. Ekmek 2 bucuktan 4 bucuga çıktı aynı yıl (eşime bile un alıp evde ekmek yapmaya başladım. ). Hangi bir teyzeye kaç tane alınabilir. Allah yardımcılari olsun belki sadece ekmek yiyorlardır evde. Her geçtiğinde yanlarından özellikle elimde alışveriş poşeti varsa utanctan ölüyorum, yardım edemiyor diye çok kızıyorum kendime. Ama yapabileceğim birşey yok. Arasıra yapabiliyorum yardımı. Görseniz utanarak oturup bekliyorlar yüzlerini kapatıyorlar.
Çok çok zor durumda insanlar var. Zor durumda olmayanlar için bile hayat çok pahalı ve zorlaştı. Dün eşimle bir yemek tarifi izledik yemek yapmak için malzemeleri sayıyor adam fiyatlarını yazmış şok olduk. Kaç yıl önce diye kontrol ettik sadece iki yil önce. Ve fiyatlar bu iki yılda pek çok şeyde 5-10 kat hatta daha fazla zam yemiş.
Bir bahçem olsaydı da sebze ekseydim.