Melike2306 Merhaba 20 haftalık hamileyim henüz şeker yüklemesi yaptırmadım ama bugün sağlık ocağında son 3 aylık açlık kan şekerime bakıldı 93 çıktı sizce nasıl doktoruma soracağım bu hafta ama internette 60-90 arası olmalı diyor bilgisi olan var mı?
aysnrsvs Melike2306 3 aylık şeker degeri 93 çıkmaz normal açlık şekeridir hbA1c1 değeri 3 aylık olan 4 ile 6 aralığında olmasi beklenir
Melike2306 aysnrsvs evet teşekkürler günlük açlık şekere bakmışım ben glikozilehemoglobin (hb A1C) olan 5.5 çıkmış
Melike2306 benimmdunyamm evet teşekkürler günlük açlık şekere bakmışım ben glikozilehemoglobin (hb A1C) olan 5.5 çıkmış
benimmdunyamm Zba 3 aylık şekerin yüksek mi diye bakıyorlar aile hekimin bakmıyor mu benim hem açlık hem 3 aylık bakılıyor
Melike2306 aysnrsvs ah ya çok teşekkür ederim arkadaşım ailemde var öyle korkarak yaptırdım ki şüpheleniyordum
aysnrsvs Melike2306 ama dikkatli olun gebeliğin ilerleyen haftalarında yukselebiliyor benim şeker yüklemesinde normal çıkmıştı sonuclarim sonrasında yükseldi insülin kullanıyorum ilk gebeliğimde de aynısı oldu 😏
Zba Melike2306 yüksek demedi.ama dikkat et diyor meyveyi de yasakladı ben insülin de kullanıyorum akşamları 2 unite