Doğumdan çok korkan biriydim bu yüzden 4 sene çocuk istemedim evlenirken ben çocuk istemem ona göre evlenelim dedim😂😂 28. Haftada gebelik şekerim çıktı doktorum normal doğuramazsın dedi. 32. Haftada doktor değiştirdim. 28. Haftada bu kararı vermesini mantıklı bulmadım. Zaman geçti 37 de 38 de gelir kesin bizimki derken 39+6 oldum gelem giden yok ertesi gün karar verilecek kontrolüm vardı. Gelmiyor kesin suni sancı verecekler aman allahım derken gece 4.45 de bir sancı ile uyandım. Doğum sancısı olduğunu anlamadım eyvah enfeksiyon kaptım dedim. Bir de bununla uğraşacağız diye düşündüm 🤪 kalktım bi tuvalete gideyim dedim belki geçer diye ama yok geçen bir şey 😒 evde dolamaya başladım bu arada kasılma sayarı açtım sancılar düzensiz ama çok sıktı 3 dk sonra 5 dk sonra 2 dakika sonra tekrar 7 dakika şeklinde gidiyordu. Duşa gireyim geçer belki dedim belki yalandı sancıdır diye. Bu sancı aralarında hep nefes alıp verdim inanılmaz işimi kolaylaştırdı. Duştan sonra pilates topuna oturdum. Melike yoganın pilates topu ile haraketleri var onu açtım topun üzerinde zaman geçirdim. Saat 8 gibi eşimi uyandırdım sancım var diye kahvaltı hazırladı,kahvaltımı yaptım saat 11 gibi nişan gibi kahverengi bi akıntı geldi. O an doğumun başladığını anladım. 11.30 da evden çıkıp hastaneye gittik hastaneye gidince sancı falan kalmadı 😂😂 ebe de doktoruna haber ver dedi almadı beni nts ye 😂😂 inanmadı o da rahattım çünkü 😂 muayene etti sonra 3 cm dedi. Akşama doğumun olur dedi yatış yaptırdı. Doktorum vizite gelcem zaten o zaman kontrol ederim dedi (ebeyle konuşmalarını duydum). Doktorum 1 e doğru geldi. Tekrar muayene etti. 4-5 cm var dedi ebe inanmadı o da baktı evet en az 2 cm fark var dedi. Pilates topu verdiler ben başladım haraket etmeye saat 1.35 gibi doktorum suyunu patlatalım mı ? dedi bende siz nasıl isterseniz dedim. Suyu patlattığında muayene etti 7 cm dedi. Artık burdan sonra biraz daha hissettim sancıyı. Saat 14.00 da doğumhaneye aldılar 9 cm olmuştu. Burdan sonrası biraz zorlu bir süreç oldu sancılarım sıklaştı dayanılmaz hale geldi 15 dk yerde köpek pozisyonunda kaldım. 14.15 de çatala aldılar. Ikınmaya başladım ama etkili ıkınamadım ne yazık ki 🤦♀️ebe karnına bastırayım mı? Dedi bastır bastır çıksın dedim 😂 hiç korkulacak bir şey değil o karna batırma işlemi morardı az bir şey ama insanın umrunda olmuyor o an saat 14.26 da kızım aktı geldi içinden 😇 normal doğum sonrası hiç bir ağrı kalmıyor falan deniliyor ama öyle değil ağrı oldu ağrı kesici yaptılar o iyi geldi. 5 tane dikişim oldu ne yazık ki hissettim uyuşmadı galiba 😣beni Doğumdan çok dikişler zorladı 10 gün şiddetli bir şekilde acı hissettim, her tuvalet sonrası mutlaka Batikon sürmek ve fön makinası ile kurutmak lazımmış ben 5. Günden sonra yaptım bilmiyordum. Bu çok rahatlattı. Aslında yarım saat 1 saat zorlu geçiyor. Toplamda 10 saat sancı çektim ama inanılmaz kolay geçti o 9 saat. Gözünüzdeki hiç büyütmeyin.