Duyguylmz
Hiç belli olmuyor. Kimisi hiç mide bulantısı yaşamaz kimisi ilk aylarda kimisi son aylarda kimisi devamlı yaşar.
Benim ilk aylar belli şeylerden midem bulanıyodu örneğin dismacunu, deterjanlar, parfüm falan. Onları kullanmayınca sorun yaşamadım. İlk aylar hiç kullanmadım. Evi resmen kimyasallardan arindirdim. Kokusuz bir ev oldu. Deterjanı falan kokusuz aldım. Bulaşık için kokusuz Arap sabunu. Diş macunu yerine hindistan cevizi yağı ya da zeytinyağı. Hala yumuşatıcı kokusu parfüm kokusu kozmetik kokusu gibi şeylerden rahatsız oluyorum ama ilk zamanlar gibi değil.
33+5im ve artık mide bulantılarım var. Şimdi koku konusunda çok hassasım. Midenin yeri de daraldı iyice. Hep kusup rahatlamak istiyorum. domates dışında hiçbir şey yemek istemiyorum midem bulanıyor 😭 Doktor kullandığım vitamin ilacından kaynaklı olabilir dedi bıraktım bakalım birkaç güne duzelirse ne ala. Yok bebeğin karnı sıkıştırmasindan hormonlardan ise doğuma kadar devam.
Ama şunu da belirteyim ben oldum olası köklü konusunda hassassimdir; ailecek öyleyiz. Parfüm kullanmazdim mesela. Gebelikte hassasiyet iyice arttı.