zeynep_asel
SunaHakanKaraman
Öncesi icin en önemli tavsiyem size verilen saatten sonra birsey yiyip icmeyin. Özellikle spinal olacaksanız, o saati gecirirseniz kusabilirsiniz yada nefes almakta problem yasayabilirsiniz. Ben 2 saat kalaya kadar sürekli su ictigim icin kustum maalesef. ( kusma isteginiz gelirse tutmayin, kusunca rahatliyorsunuz)
Hastanede varis corabi vermiyorlarsa yaninizda goturebilirsiniz doktorla konusup. Daha once bacak ve ayaklarim cok sismisti operasyondan sonra bu kez hic sismedi.
Giderken panik yapmamaya calısın, olumlu olun cok rahat geciyor operasyon.
Cıktıktan sonra agrı hissetmeye basladıgız zaman hemen agrı kesici isteyin. Etkisi gelene kadar agrınız artabilir, onların yapmasını beklemeyin.
Bol sadece nescafe ve süt arttırıcı cay icin.
Bebegi hemen emzirin (en az 20 dk) sütünüz olmasa bile emzirin gelmesine de yardımcı olacak.
İlk ayaga kalmak biraz zor. Kalkarken asagı degil karsıya bakın ve kaldırırken derin bi nefes alıp kalkınca verin. Kalktiktan sonra bol bol yürüyün. Yürüdükce daha cabuk iyilesiyorsunuz.
Bide bir an önce hastaneden cıkıp evime gideyim diye düsünüp hastanenin verdigi süreden erken hastaneden cıkmayın. Ben o hatayi yaptim pisman oldum. Hastanede ki yatak cok rahat oturup kalkıp yatarken ayarlayabiliyorsunuz ama evde daha zor oluyo yatip kalkmak.
Simdiden herkese hayirli dogumlar 😊