Damladamla123 evlenmeden önce 6 sene kedi baktım. Evliyken 2 senedir kedi bakıyorum. Şu an 35 haftalık hamileyim. Kedi bakmak güzel birşey. Aşılarını yaptırınca sağlık açısından sorun yok ama şimdiki aklım olsa dünyanın en iyi kedisine sahip olmama rağmen sahiplenmezdim.
Sebepleri şöyle :
1- maddi sıkıntılarımız var ve kedinin masrafı bizi zorluyor. Maması aşısı ödül maması yaş maması ve kumu gibi masraflar şu an bize zor geliyor. Bebek geleceği için masraflar şimdiden arttı.
2- her kedinin huyu farklı. Bizim kedi yalnız kalmaya tahammül edemiyor. Yatak odamızda uyuyor. Bazen ortamızda uyuyor. Odadan çıkarınca bağırıyor ve kapı kulpuna atlayıp açıyor. Çocuk doğunca bu beni zorlayacak.
3- evimizde 11 metre bir koridor var ve o koridorda yürümek benim için bir işkence. Mutlaka ayağıma her adımımda dolanır ve düşme riski yaşıyorum. Arada da bacaklarımı ısırır. Bebek gelince o koridoru kucağımda bebekle yürüyeceğim ve bu beni zorlayacak.
4-kedinin kumunu eşin temizlemez ise hamilelikte bununla uğraşmak sana zor gelebilir. Örneğin benim kedim tuvaleti kirliyse asla orayı kullanmıyor. Aman dur idare edeyim demez. Henüz kullanmak nasip olmayan bebek arabasının bagajına girip işemiş.
5- hayatında ne kadar sorumluluk alabilen ve daha ne kadar sorumluluk alma kapasitesi olan birisisin bilmiyorum. Ev işleri, temizlik, yemek, çamaşır, bulaşık, bebek bakımı gibi konularda sorun yaşamadığından emin olduğun zaman sahiplenmeni tavsiye ederim.