Hanzadebebek
Diş etlerinin kalsiyum ile ilgisi yok.
Gebelikte; salgılanan hormonlar ve kan kapasitesinin artması nedeniyle diş etleri, burun mokazasi gibi yerlere daha çok kan gider şişme olur. Fircalayinca kolay kanama oluyor diye gebelik döneminde daha yumuşak diş fırçaları öneriliyor.
Gebelikte daha fazla yemek yediğimiz ve tükürük salgisindaki PH değişimi nedeniyle de kirlilik daha çok oluyor enfeksiyon ihtimali artıyor. O nedenle daha sık diş fırçalamak lazım. Tabii ne kadar dikkat ederseniz edin birazcık şiş olacak diş etleri kolay kanayacak ve burun da tıkalı olacsk çoğu kadında.
Düşünün kan miktarının gebelikte yuzde 40-50 kadar artıyor bebişi beslemek için. Zaten vücudunuzda giderek görünen yeşil damarlardan bunu kaylikla görebilirsiniz.
Bebeğim kemik gelişimi zamanında yeterli miktarda kalsiyum magnezyum kullanmaz iseniz bebeğin sizin depolarinizdan beslenecegi konusu doğru ama bunlar diş etlerinde değil. Önce kemiklerinden ceker en son diş ama diş eti değil. Çiğ kabuklu susam kalsiyum magnezyum açısından zengin. Ben günde bir iki tatlı kaşığı yiyorum ya da salata üzerine serpip tüketiyorum.