BusraKececi Yaptırdım ben. Aldırma fikri kişiden kişiye değişir tabi ki ama yaptıran insanların aldıracağı anlamına gelmiyor. Ikili testi bununla bağdaştırmak çok yanlış bana göre. Allahtan gelene razıyım tabiki, yine de yaptırmak istedim çünkü bir insanın maddi ve manevi olarak hazırlaması gerekiyor kendini her şeye. Kesin sonuç vermiyor sadece tarama testi ama yaptırmazsam içim rahat etmezdi. Olası aksi bir durumda kendimi suçlu hissederdim ben. Down sendromunun kalıtsal olduğu için tedavisi yok ama o testte triozmi rahatsızlığı falan da belli oluyor. Bir de bebekte solunum rahatsızlıkları, kalp ve böbrek rahatsızlıkları vs. olursa tedavisi oluyor doğumdan sonra. Bunun içinde maddi ve manevi olarak insanın hazırlıklı olması gerekiyor. Ayrıca o denli özel bir çocuğa sahip olacak olan ailelerin eğitim içinde maddi yönden hazırlıklı olması gerekiyor. Eğitim olarak da yetiştirmek güç olur maddi açıdan. Özel eğitimler, özel okullar gerekiyor benim şahsi düşüncem. Özel bir çocuğum olsa verebilecek en iyi eğitimi verdirmeye çalışırdım. Onun dışında manevi olarak ise doğduktan sonra kucağına alamayan, kabullenemeyen insanlar gördüm. Sorunca da benim başıma gelmez sandım cevabını aldım ne kadar acı. Iki kuruş para vermemek icin yaptırmayanları bile gördüm, taşıdıkları candan daha ağır basmış para. El kadar sabininde ileride hiçbir zorluk çekmemesi için ben tedbirimi her türlü alırım kısacası. Tıp bu kadar ilerlemişken mahrum kalmak istemedim hiçbir şeyden.