Melisaagzn ilk ve en önemli belirtim vücudumda döküntü olmamasına rağmen her yerimin kaşınmasıydı. Alerjik bir insanım normalde de sık sık bir yerlerimde kırmızılıklar çıkar kaşınır ama kolestazın alerjiden farkı bunda asla döküntü yok. Özellikle el içleri, ayak altları ön kol kaşınıyormuş öyle dedi doktorum benim el içlerim bacaklarım sırtım her yerim kaşınıyordu. Karaciğer enzimlerine (alt ast) bilirubin değerlerine bakıldı. Çok aşırı değildi ama yükseliş başlamıştı. Onun üzerine safra testi istedi doktorum o da kanla bakılıyor safra asidimin de yükselmiş olduğunu görünce kesin teşhis kondu. Ursactive denen bir ilaç verdi bi iki hafta kullandım hafifletti kaşıntılarımı ancak bu hastalığın maalesef gebelikte bir tedavisi yokmuş, ilaçla sadece bir süre kontrol altına alınıyormus. Haftam da ilerlemiş olduğu için aldı doktorumm bebeği. Ablamda da aynı hastalık çıkmıştı hamileliğinde, onun 28. Haftasında basladı 37+4’te aldılar bebeği yaklasık 10 hafta yakın takip ve ilaçla devam etti. Cok sıkıntı verici bir durum hayat kalitem düşmüştü inssn içine karısamıyordum kaşınmaktan dolayı. Allah düşmanıma vermesin