Ben de hamileliğimden önce folik asit ve demir ilacımı sürekli kullanıyordum. Sonra çift çizgiyi görünce elenatal 2 ve balık yağı içmeye başladım. Sonra doktora sorunca 12. Haftaya kadar bişi kullanma dedi, öyle diyince tırstım baya dedim bir zararı vs olmuş mudur çünkü şimdiye kadar hep kullandım dedim, yok olmamıştır ama folik asitle demir haricini bırak dedi.
Sonra balıktan tiksinip hiç yiyememeye başladım bir yandan diyetisyenle çalışıyorum o da dedi ki omega3 kullan sor hocana mutlaka.
Sonra 10. Hafta kontrolüme gittim dr dedi ki artık bebeğin baya büyüdü kullanabilirsin, en son bir eğitime katıldım ilk haftadan itibaren gebelik vitaminlerinin kullanılabileceği güncel bilgi olarak belirtildi dedi. Öncesinde bebekte belki anomali yapabilir vs diye 12. Haftaya kadar bekliyorduk dedi. Bu içimi rahatlattı açıkçası, ben de eczacıyım ama bize de öğretilen hep kullanılabileceğiydi çünkü hamileler her besini tüketemeyebiliyor malum. Hatta onu geçtim bilmeden ilk haftalarında bir sürü ilaç kullanan gebe de var o yüzden sıkıntı olacağını sanmıyorum.