Elcnerdgn Canım biraz uzun olacak ama ben baştan sona kadar anlatayım neler olduğunu önce sonda takılıyor ama Doğumdan bir kaç saat sonra çıkartıyorlar enfeksiyon riskinden dolayı ameliyathane girdiğim zaman biri karşıladı ve yapılacak olan her şeyi anlattı sonra ameliyat giysisinin kollarını çıkarttılar anestezi için gelene kadar yatıyorsunuz anesteziyi yaparken oturur pozisyona aldılar beni ve yastık verdiler kucağıma o yastığa doğru eğilebildiğiniz kadar eğiliyorsunuz ve biride omuzlarınızdan bastırıyor hareket etmemeniz için sonra sırtınıza soğuk bir şeyler uyguluyorlar ve iğne yapıyorlar iğneyi yaptıklarında belimden sağ dizime kadar biz sızlama oldu acı değil ama soğukluk hissinin vermiş olduğu bir şeydi sonra hemen bacaklarınız uyuşmaya başlıyor ki sizi iğneden hemen sonra yatırıyorlar sonra tansiyon cihazı galan bağlıyorlar ameliyat boyunca ara ara hep tansiyonunuzu ölçüyor diğer kolunuza da serum falan bağlıyorlar. Bacaklarımda pıhtı oluşmaması için varis çorabı giydirdiler ve 24 saat ayağımda durdu. Gözünüzün önüne perde koyuyorlar kimseyi görmüyorsunuz. Doktor aşırı soğuk bir şey süreceğini söyledi ki bana sürülen şey sıcak geldi bu da uyulmanın gerçekleştiğini gösteriyormuş. Ve sonra bebeği çıkartırken bastıracaklarmış ve kaburgalarımda bir ağırlık hissedersem tedirgin olmamamı söyledi zaten bunu söyledikten tam 5 dk sonra bir baktım bana bakan buruşuk bir surat😍 ve ağlama sesi dedim bu kadar erken mi çünkü en azından keserken hissederim diyordum ama hiç hissetmedim falan sonra çocuk doktoru geldi bebeği kontrol etti ve yanıma getirdiler öptürdüler sonrada götürdüler siz gelene kadar hazırlayacağız dediler bundan sonra 35 dk kapatmaları sürdü o sırada sadece vücudunuza birinin dokunduğunu hissediyorsunuz ama İnan’ın acı hissetmiyorsunu ameliyatın sonralarına doğru midem bulandı istifra ettim o zorladı biraz bir ellerim şişti bebe sağ omzunda ağtı oldu ama bunların normal olduğu söylendi. Son 5 dk bitsin artk dedim zaten bitmişti sonra beni yansa bir odaya aldılar ve sıcak uygulaması yaptılar 5 dk kadar sonra odama çıkardılar bebeğim odadaydı zaten 2 saat sonra sadece kraker ve meyve suyu çay kahve içebiliyorsunuz 6 saat sonra yemek veriyorlar. Ameliyattan sonra uzun süre titreme oluyor anestezinin etkisinden ve 5 6 saat bacaklarınızı ve ağrılarınızı hissetmiyorsunuz.Sık sık ağrı kesici yapıyorlar işin en zor kısmı yani bünyeden bünyeye farkeder belki ama yürümek oldu ilk iki üç yürüyüşte özellikle kalkarken çok ağlayıp istemediğimi yapamayacağımı söyledim ama yakalarım zorladı iyiki zorlamışlar yürüdükçe kendime geldim gaz ve tuvalette çıkma problemine çok faydası oldu ameliyattan sonraki gün kendi başıma yürüyordum o yüzden sizde şakın pes etmeyin ve bol bol su için. İlk başlar yan tarafınıza yaramayacak bilirsiniz destek almadan kalkaöayabilirsiz ama en fazla iki gün sonra ağrınız ıslasa kendi başınıza hareket edebiliyorsunuz canlar. Ama emin olun gücünüz kalmasa de mucizevi bir şey onun için her şeye dayanmak 😍