caganin_annesi Ay kızlar 36+3 hamileyim. İki gündür adet olacakmış gibi karnım ağrıyor, bebeğimde hareketsizleşti bugün. Doğuma az kaldı mı demek bu, karnım ağrıyor gibi ama sancı gibi de, az mi kalmıştır ya belirti mi bu anlamadım.
Zeynp24 caganin_annesi bende 36+3 um canım bugün çok hareketli benim bebiş cuma benimde randevum var bklm ne diycek doktorumuz
Edanur08 caganin_annesi canım gerçek sancı belden veya sırttan gelir. Diğerleri yalancı sancı olabilir. Ve gerçek sancı düzenli olur. Yalancı sancı düzensiz. Eğer bebek hareketsizse 2-3 bardak su içip, tatlı da yiyebilirsin sol tarafına yat yine hareketsizlik olursa doktoruna kesinlikle başvur
Selma-Alper Bebeğinizin hareketinin azaldığını düşünüyorsanız kesinlikle doktorunuzu bilgilendirin bu çok önemli. Sancılar genellikle adet sancısı gibi diyorlar ama önemli olan sancının düzenli olması ve süresi. Dolayısıyla düzensiz ise hazırlık denebilir. Bende yarın itibariyle 36 haftalık olucam bende de ara ara adet sancısı şeklinde ağrılar giriyor ama düzensiz olduğu için önemsemiyorum.
caganin_annesi Selma-Alper gelip giden bir ağrı değil adet ağrısı gibi. Cuma günü randevum var, bebeğim hareket ediyor ama normalde daha hareketli o yüzden merak ettim. Hıçkırıyor şu anda mesela ama o sert tekmeleri yoktu bugün.
Selma-Alper caganin_annesi anladım. Bende eskisi gibi tekmelerini hissetmiyorum çünkü artık hareket alanı da eskisine göre oldukça kısıtlanmış durumda ama şuan hissettiğim hareketleri genellikle karın için kayma yer değiştirme şeklinde oluyor. Bana sorarsanız artık eskisi gibi tekmeleri hissetmememiz normal. Kaygılanavak birşey olduğunu düşünmüyorum ama bakalım doktorunuz ne diyecek allahtan randevularımız artık çok sık☺️
caganin_annesi Selma-Alper çok hıçkırıyor bebeğim bugün üç kere 20 şer dakika hickirdi. Üç gün önce canımı yakacak kadar hareket eden bebek bugün çok durgundu yarın yine hareketli olabilir bir düzeni yok genel olarak o yüzden korkuyorum. Birde siz geceleri hareketi yüzünden uyanıyor musunuz? Ben hiç hissetmiyorum, uyanınca tuvalete falan hissediyorum ama hiç hareketi yüzünden uyanmadim.
Selma-Alper caganin_annesi artık hareketlerinden dolayı uyanmıyorum ama dönerken her seferinde uyanıyorum hazır uyanmışken tuvalete gidiyorum o zamanlar hissediyorum. Ne kadar çok kendinizi strese sokarsanız bebeğiniz de bir o kadar etkileniyor bunu unutmayın eğer kontrollerinizde doktor herşey yolunda diyorsa kaygılanmanızı gerektiren bir durum yok. Ama dediğim gibi stres şuanda bizim baş düşmanımız. Lütfen hep güzel şeyleri düşünün çok az kaldı kucağımıza alıp kokularını içimize çekmemize❤️