Riskli bir durumda elbette sezaryen olmalı. Keyfî olarak da sezaryeni tercih edenler olabilir hak veriyorum. Normal doğum düşüncesi insana biraz korkunç geliyor. Maalesef bunun sebebi de abartilarak anlatilan travmatik hikayeler. Eskiden sezaryen doğru düzgün yokmuş, evde doğum yapılıyormuş. Belki de normal gelemeyecek bebekleri bile zorla normal dogurtuyorlarmis bu nedenle cok korkunc normal dogum hikâyeleri var eskilerde. Ama şimdi oyle degil ki. Doktorlar zaten bebegin boyutundan, çatının şeklinden normal doğuma uygun olup olmadığını anlıyorlar . O yüzden günümüzde oyle travmatik nornal doğum hikâyeleri olmuyor, risk oluştuğu an sezaryene alıyorlar. Elbette siz bilirsiniz ama normali varken kesinlikle denemenizi öneririm. Belki de çok kolay bir doğumunuz olacak. Doktor Ayşe Duman’ı dinlemenizi tavsiye ederim. Onun Kolay Doğum kitabını okuyun zerre kadar doğum korkunuz kalmaz. Şimdi korkmanizin sebebi o anki duyguyla yuzlesmemis olmaniz. Aslında dogum her kadinin icgudusel olarak yapabildiği bir şey. Doktor kısaca nasıl büyük abdestiniz gelince karniniz agriyor ve ıkınıyorsunuz sonra rahatliyorsunuz aynı mantık diyor. :) Her tercihe saygı duyuyorum ama bence normal korkunuzu yenmeye çalışın eğer başaramazsaniz o zaman sezaryeni düşünün. Sezaryen bir ameliyat olduğu için elbette sonrası daha zorlayıcı olacaktır. Ben de korkmama rağmen korkumu bu kitapla ve videolarla yendim. Şimdi normal istiyorum ama doktorum sezaryen önerirse o zaman elbette bebeğimi riske atmam. Annem 3 çocuğunu normal doğurmuş, sancı çekmek zor yoksa doğum başlayınca çocuk 5 dakikada çıkıyor dedi. Sancı da ağırmış ama dayanilamayacak gibi degilmis. Kesisi olmuş eski zaman tabi ama rahim kendini en kolay toplayan bolgeymis. Son çocuğunu yani beni sezaryen doğumla dünyaya getirmiş. Sezaryen de çok korkulacak bir şey değil ama normal doğumda doğumla birlikte acıların tamamen sonlanması ve ayaklanabilmek mükemmel oluyor dedi. Yine de tercih sizin , icinize sinen neyse elbette onu seçin. Her doğum şekli cok özeldir. Sağlıcakla kalın. 🥰