Deva22 ben bu şekilde sezaryen oldum. Doktoruma normal doğum istemediğimi söyledim ve sezaryen günü kararlaştırdık. Çocukken bir kaza geçirmiştim, belim kırılmıştı o zamanki doktor anneme her zaman dikkat edecek kritik bir yerden kırılmış zorlamayacak, ilerde normal doğum da yapmamalı demiş. Doğum yaptırırken bele bastırma olaylarından sanıyorum. Doktorum neden istemiyorsun diye sormamıştı bile 🙈 her hastama öncelikle normal doğumu öneririm fakat sezaryen isteyen hiçbir anneyi zorlamam, iki doğumun da komplikasyonları var, kesinlikle sezaryen olması gereken tıbbi durumlarda kimseye fikrini sormam ama asla normal doğum istemeyen bir anneyi normal doğuma zorlayıp anneyi ve bebeği strese sokmak istemem, bedenen normal doğurabilecek bir kadın psikolojik olarak bunu istemiyorsa tercihine saygı duyarım tıbbi zorunluluklar haricinde annenin karar vermesinde bir sıkıntı görmüyorum, benim öncelikli hedefim bir bebeği sağlıklı olarak annesine teslim edebilmektir hangi yolla olduğu önemli değil, gereksiz yere anneyi sezaryene yönlendirmek ne kadar yanlışsa normal doğumu destekleyen doktor olarak ünlenmek için bir anneyi normal doğuma zorlayıp strese sokmak da o kadar yanlış diye düşünüyorum.. şeklinde bir açıklama yapmıştı sağolsun 🌸