Cumartesi sabahı uyandığımda kanlı akıntılarım vardı.Ebe 3 cm açıklık olduğunu ve o akıntıların normal olduğunu, istersem yatabileceğimi ama gerek olmadığını söyledi, ben de evde sancı çekmek istedim. Pazar gecesi tekrar hastaneye gittik ağrılarım artmaya başlamıştı, başka ebeye denk geldim, suyumun yavaş yavaş sızdığını, o akıntılarımın da normal olmadığını nişanımın geldiğini söyledi, ona kalsa cumartesi sabahından yatmalıymışım hastaneye..derken gece saat 12 gibi yatışım verildi… sabaha kadar sancılarına bakalım, sabah 4 cm olduğunda epiduralini vurup suni sancını veririz dedi. Sabah 6ya kadar kendi sancımla 4 cm açılmam olmuştu ve ebe muayene ettikçe suyum gelmeye başladı. Daha sonra nstye bağladı, bebeğin kalp atışlarına göre epidurali verebiliriz biraz sancına bakalım, doktoruna sonucu söyleyelim dedi. Sonra epidurale okey verdiler ancak o ebenin nöbeti bitti, diğer ebeler geldi. Derken diğer ebeler de emin olmak için tekrar nstye bağladı. bu arada kendi sancımı ayakta yürüyerek çekebiliyordum ancak yatmak işkence gibi, o yüzden nstye bağlı olmak biraz zorlayıcı oldu. Sana şimdi suni sancı vericez, 20 dakika sonra epiduralini anestezi doktorumuz yapıcak dediler ve bağladılar suni sancıyı… kendi sancımla 75e çıkıyordum, suni sancı bağlandıktan 2 dakika sonra 120, 130ları gördüm. Ebeler 150de doğum yapıldığını söyledi. Dua ederek sabretmeye çalıştım ama kıvrandırdı.. 20 dakika geçti bana hala epidural vurulmadı. Sancılarım 140lardan inmiyor, kıvranmaya, ağlamaya, yerde sürünmeye başladım. Yapın artık iğneyi diyorum çıt yok. Meğer doktor ameliyata gitmiş. Bana 20 dakika sonra yapıcaz dedikleri epidurali tam 1,5 saat sonra yaptılar! Resmen işkence çektim, can çekiştim. Yerlerde süründüm, bas bas bağırdım bu kaçıncı 20 dakika neyi bekliyorsunuz ne zaman yapılacak diye, ağlamaktan helak oldum. Gözlerim balon gibi oldu, bağırmaktan sesim kısıldı boğazım acıdı.Yemin ederim hayatımda böyle acı çekmedim. Zaten kendi sancımla 4 cm açılmam olmuştu ve sancılarım 75i buluyordu, suni ile 2 katına çıktı ve dakikada bir sancı geldi. Bu 1,5 saat içinde açılmam tam 8 cm oldu… ne kadar sancı verdiklerini açılmamın hızından anlayın. En son kendi doktorumu aradım telefonda bağırdım, hocam allah aşkına kıvrandırıyorlar beni burda kaçıncı 20 dakika bu diye ağladım hüngür hüngür. En son çığlıklarımla hastaneyi inletince beni sedyeye aldılar ama sancım o kadar çok ki sedyede yatamıyorum bile. annem ve kayınvalidem bile neden eziyet ediyorsunuz kıza diye üzülüp ağlamaya başladılar.. neyse ben dişimi sıktım az kaldı ameliyathanede iğneyi vurulup rahatlayacağım derken.. 30 dakika da orda bekledim!!!! Yere diz çöktüm dayanamıyorum, ebe masajlar yapıyor o da ne yapacağını bilemedi feryat ediyorum, zaten ameliyathane buz gibi ağrılarım iyice arttı. Epidurali vurucak doktor geldi, ben bas bas bağrıyorum, ölmemi mi bekliyorsunuz, neden cevap vermiyorsunuz diye. Allahım hatırladıkça kötü oluyorum. Hala yavaş yavaş iğneleri hazırlıyor bağırdım acele edin diye. İğneyi vurucak açıklama yapıyor yok şu kadar sürede etki eder bilmem ne. Susun artık açıklamayı iğneyi vurduktan sonra yapın diye kadınla tartışmaya başladım. 20 dakika dediniz 2 saat oldu amacınız ne sizin dedim. Dalga geçer gibi "açılmanın iyice artmasını bekledim hanımefendi "dedi. Buna siz mi karar veriyorsunuz hanımefendi, 4 cm dediniz ben buna güvenerek suni sancıyı kabul ettim derken iğneyi vuruldum. Allahıma şükürler olsun anında etki etti, ölü gibi yatmışım sedyeye nasıl ağlıyorum, ellerim ayaklarım titremeye başladı, ayaklarımda his yoktu. Odaya çıkardılar, yorganların altına girdim tir tir titrediyordum, donmuştum, ilacın da etkisi ile normalmiş. Ben epidurali vurulana kadar açılmam 9 cm olmuş.. bu arada yatarken nstye bakmıyordum, sancım 145miş ama hiçbir şey hissetmiyordum çok şükür. Epidurali söyledikleri zamanda yapıp beni bekletmeseler güle oynaya doğum yapacaktım, 20 dakika değil 2 saat bekleyince o 2 saat bana 2 ay gibi geldi. O yatağın ayaklarını tutunup sürünmemi bir ben bilirim ve sebep olanlara da hakkım helal değil… epiduralden sonra, doğumhaneye alalım, ıkınmana bakalım deyip götürdüler beni, 30 dk ıkındım çocuğun kafası kanala girsin diye, sonra doktorum geldi veeeeeee oğlum 10 dakika içinde dünyaya geldi. Epiduralle sadece baskıyı hissettim, sadece en son kafası tamamen geldiğinde hafif bir ağrı hissettim ama o sancıların yanında vu ne ki. ne dikiş ne kesi, 0 his.. çektiğim acılar, hem o an oğlumun sesini duymam, yüzünü görmem derken hüngür hüngür ağlamaya başladım. Eşim hemen odaya geldi o da oğlumuzu görünce duygulandı, öyle güzel bir andı ki…Allah herkese kolay doğumlar nasip etsin kızlar. Şuan yanımda uyuyor öyle güzel bir duygu ki, kucağıma verdiler odaya gidene kadar hüngür hüngür ağladım mutluluktan..