Zeynepkaman Kızlar 23 haftalığım doktorum suyun fazla şekeri kes dedi. 1 hafta sonrada şeker yükleme testi yaptırcam sizce gebelik şekerim çıkar mı ya doktoru bu şekilde söyleyip daha doğrusu suyu fazla olanların gebelik şekeri oluyor mu ?
Aypoy92 Zeynepkaman benim de aynı durum vardı aynı haftalarda . Dahiliyeye ordan da diyetisyene yönlendirdi . Diyet listesi ve şeker ölçüm cihazı hergün belli zamanlarda ölçüm dedi . Hiçbirini yapmadım cihazı aldım bir kaç kez kafama göre ölçtüm . Zaten az yiyordum günde 1 öğün falan canım istemiyordu . 32. Haftada gittim normal herşey dedi . Haftaya yine kontrol var 34 . Haftada yani bakalım ne çıkacak .
Gizmos Zeynepkaman benim de gebelik şekerim var 39. Haftadayız çok şükür suyum normal. Dikkat ettiğiniz sürece hiçbir sıkıntı olmuyor hiç gerilmenize gerek yok. Doktor her takipte kilosu ve suyu hakkında bilgi veriyor dikkat ettiğimizde zaten değerleri normalleşiyor. Yasaklar bir süre can sıkıcı oluyor ama sonra (şeker çıkarsa eğer) alışıyorsunuz.
Kubrailkan Benim suyum az denildi yine de gebelik şekerim cikti. Bu bir hafta güzelce dikkat edin ekmek şeker paketli gıda pirinç vs uzak durun inşallah düşük çıkar çıkmazsa da dikkat edersiniz ölçüm yaparsınız stres yapmayın stres en büyük düşmanımız 🥰🙏💕
Zeynepkaman Kubrailkan evet yüksek çıkanlar ölçüm yapıyormuş ama hiç bilgi Sahibi değilim ölçüm dedikleri nasıl oluyor evde mi yapılıyor
Zeynepkaman Gizmos valla o kadar stres yaptım ki canım tatlı istiyor mesela yiyemıyorum ☹️ Korkuyorum da gebelik şekerim çıkarsa eğer diyet , insülin vs ile uğraşmaktan :(