Smyye97 kızım az süt istiyordu ve mama da sevmediğinden mecbur erkenden 5. Ayda ek gıdaya başladım. Her gün bir bardak yoğurt veriyordum. Yorgurdu kendim yapıyordum. Tadım işleminde haşlama pek sevmedi kızım, haşlama havuç , kabak, tatlı patates ayrı ayrı denedim sevmedi. Sonra karışım hazırlayıp sulu çorba şekilde vermeye başladım öyle az az yiyordu. Meyve olarak elma armut, az muz veriyordum ama kuru kayısı karıştırıp verdim kabız olmasın diye. Kuru kayısı haşlıyordum sonra eziyordum bu şekilde meyvelere karıştırıp genel olarak kabız olmasının önüne geçmeye çalışıyordum ama arada kabız olduğu olurdu. 6.aydan sonra sade kefir de verilebilir miş, ama ben çok geç verdim tesadüfen, ikinci gebeliğim kefir içerken istedi bende verdim, yoğurdan daha çok ister oldu, her gün kefir de öğüne ekledim ama 1 yaşından sonra oldu bu. Kefir daha çok kilo aldırıyor ve boyu uzuyor. Benm aklımdaki tercübelerim bunlar. Günlük mutlaka öğünleri belirleyin kahvaltısı, meyvesi,çorbası. Kahvaltı labne, avakado haşlanmış yarım yumurta ile başladım, daha sonra zeytin veya farklı peynir çeşitleriyle devam ettim. Salatalık ve domates sevdi, kahvaltiya ekledim veya ara öğün olarak bazen veriyordum. Alerjisi olup olmayacağı test etmek önemli; 3 gün kuralı ve her gün biraz biraz artırıp verdim. Hiç bir yiyecege alerjisi olmadı. Sonradan kendimce tarifler yapıp verdim. (Ek gıda başlar başlamaz su veriyordum mutlaka, hava sıcaktı ve çok terleyen bir bebekti)