bebekveannesiii depend lazım güzel kullanışlı bez gibi tak dolaş gecede kan kıyafete geçtimi derdi yok doktor kontrolüne giderkende kullanırsın gene mesele. Gümüş kapak almadım hatta hiç göğüs kapağı almadım atlet ve sutyen aldım bir atlet iki sütyen aldım. Ancak atleti hastanede kullandım eve gelince giymiyorum artık bence almasanda olur. Sutyenleri takıyorum yumuşak simsiz ama evde kimse olmadığı istediğim gibi emizebildigim için açma yerinden değil direk yukarı çekiyorum. Dışarı çıkınca kullanışlı olur diye düşünüyorum. Yeni doğan kıyafetleri 10 lu takım alma derim battaniyede fazla alma iki tane yetiyor. Tek katlı muslin al yıkayınca once ona sararsin çok güzel su emiyor. 0-3 ay kıyafet 3 li veya 5 li almanı tavsiye ederim. Şapka alt üst takım olmasi yeterli aslında ben onluk ve eldivende pek kullanmıyorum önlüğünü yalamak istiyor sürekli eldiven durmuyor ellerinde ve ellerini daha çabuk keşfetsin diye hiç takmadım üç dört defa çizdi yüzünü ama artık ellerini keşfettigi için çizmiyor hiç. Yeni doğan çorap fazla alma 4 5 tane yeterli. Tulumlar çabuk küçülüyor oğlum 1 ayda 5 santim uzamış. Yeni doğan çıtçıt badilarida küçüldü bence tulumda alma derim ben aldım kullanışlı değil bez değiştirirek. Sürekli bacaklarını çıkart sok zaten oynatıp duruyor zor oluyor hem bez şisince dahada omuzundan çekiyor. Tulumu daha büyük aylar için alabilirsin hani bebeğin oturduğu hareket ettiği zamanlar için Yenidoğan için kullanışlı bulmadım ben zaten bir ayda küçüldu. Çıtçıt badi en az 8 tane al. Alt üst takım üçlü olanlarda var 6 takım alabilirsin 0-3 ay aldıklarım oluyor iki aya kadar olacak bence daha altıda ustude büyük duruyor üzerinde. Baby turco bez bize pişik falan yapmadı beğendim onu hem ince hem yumuşacik indirimli bulursan stok yapabilirsin bence birer paket ben yapmadım şimdi fiyatlar uçtu. Aldığım zaman çok ucuzdu. Onun dışında alt açma tek kullanımlık onlarda kullanışlı alman şart altını açtığın zaman bir anda çiş kaka gelebilir bebek erkekse direk altını açınca işiyor. Şampuan pişik kremi sabunlar ivir zivirlari stok yapma aldığım gibi duruyor pişik kremi kullanmıyorum bile belki yazin lazım olur. Şampuanda aynı şekil oğlumu saçlarını tıraş yaptık saçı bile yok. Sabun ve bebek yağı kullanışlı poposunu yıkıyorum ben ve biraz bebek yağıyla yağlıyorum çok kurumasın diye. Bebek deterjani onu stok yapabilirsin her gün makina çalışıyor. Agiz mendilleri çok kullanışlı ve lazim sürekli az çok kusabilir ağzını silersin. Biberon kesin al ne olur ne olmaz lazım olur. Onun dışında doğuracagin mevsime göre hesaplayarak daha büyük kıyafetler alırsın. Bebeği yatıracağın yere beşik yatak nevresim çarşaf dışında altına serecek penye battaniye alabilirsin onun altına alt açma serip üstüne onlari sererek yatirirsin çünkü çişi taşabilir çok emerse fazlasını kusabilir hatta kaka bile kaçırabilir Nevresim çarşaf sürekli yikanmaktan onlardan açarsın daha rahat olur. Onun dışında bebeğin aman olmazsa olmaz dediği birşeyi yok. Karnı tok altı temiz olsun yeter onlara. Küvet setini katlanan al bence ben almadım şimdi hep oraya buraya taşıyorum koyacak yer yok.