Daha önceden servikal yetmezlik sebebiyle 15 haftalık kaybım vardı geçen yıl mart ayında kaybetmiştim oğlumu. 3 ay sonra vücudum kendini toparladıktan sonra ilk denemede gebe kaldım. Hamile olduğumu doğum günümde ogrendim Rabbim tarafından bana verilmiş en güzel hediyem. 12. Haftamda önlem amaçlı serklaj oldum. Doktorum normal yaşantıma devam etmemi söyledi 20 dk ayaktaysan 10 dk dinlen kendini çok yorma dedi. Ama ben yine aynı acıyı yaşamamak için hep yattım annem yardıma gidip geldi. Hamileyken o kadar çok korkularım vardı ki her günüm korku içinde geçti şu kadar aylık olduk doğarsa yaşar mi kaygısıyla. Eşimin eli hiç karnıma gitmedi bana da fazla umut baglama dedi ona çok kızdım senin hiç hevesin yok diye. Ama kalbini kırmışım şuan O kadar iyi ilgili bir baba ki üstüne titriyor. Gazını kendi çıkartıyor bebek eğitim kitapları okuyor Hamileliğim boyuncada beni hiç ayağa kaldırmamaya çalıştı çok ilgilendi sağolsun. Gelelim doğum hikayeme …
18 mart günü bu anlamlı günde planlı sezeryanla doğuma karar verdik doktorumla 38+6 olmuştuk. Epiduralli sezeryan olarak doğum yaptım. Sadece epidural takıldıktan sonra tansiyonum 6ya düştü mide bulantısı ter boşalması oldu hemen oksijen maskesi takıldı ve rahatladım. Epiduralle spinal anestezi farkını araştırın. Spinalde bas ağrısı fazla oluyormuş ve ayaklarda oynatılmiyor bir kaç saat. Epidural iğneden korkmayin hiç hissetmiyorsunuz sadece iğne yapılırken vücutta küçük bir elektiriklenme oluyor. 10 dk sonrası oğlumu kucağıma aldım. 3 saat sonrası beni yürütmeye kaldırdılar hiç agrım acım olmadi. Sadece ilk kalktığında biraz başım donup midem bulandı. 2. Kalkışımda artık desteksiz kalktim ameliyatla ilgili hiç bir sıkıntım olmadi çok şükür. Mart ayında bir oğlumu kaybetmiştim bir sonraki mart ayında bu oğlumu kucağıma aldım şükürler olsun. Asla umudunuzu kaybetmeyin. Hamileliginizi rahat geçirmeye bakın stres yapmayın. Doğum korkunuz hiç olmasın çünkü dakikalar sonrası Dünyanın en güzel kokusunu içinize çekiyorsunuz. Biraz uzun oldu kusura bakmayın herkese sağlıklı doğumlar…