Merhaba,
Bende de pcos var. İlk tek yumurtalığımdaydı, sonra kilo aldığımdan mı bilmiyorum ikisi de pcos görünmeye başladı.
Bunun en güzel tedavisi kilo vermek. Bir de adetlerin düzene girmesi, tüylenme vs belirtilerin azalması için doktor doğum kontrol hapı veriyor.
Ama pcos ile hamile kalmayı lütfen bağlantılı düşünmeyin. Rutin kontrole gittiğim iki kadın doğum doktoru da pcosun hamile kalmayı zorlaştırdığı, engel olduğu yönündeki bilginin doğru olmadığını söyledi. Böyle bir engel olmadığını üzerine bastırarak belirttiler.
Nitekim ben de evlendikten sonra 4 sene aralıksız doğum kontrol hapı kullanmama rağmen, üzerine tiroit rahatsızlığım nedeni ile 9 ay adet görmemişken, ilk adet gördüğüm ayda hamile kalmışım. Süpriz oldu ek bir takviye de almadık. Üstelik 81 kiloydum..
Kilo ve sair hususlar tabii ki sadece hamilelik için değil normalde de sağlıksız bir yaşam biçimi, benim hayat tarzım da doğru değil. Ancak baştan itibaren umutsuz olmayın, gelecekse o bebiş her şeye rağmen en doğru zamanda gelecektir inşallah🙏