Öncelikle hamişler lütfen dogum dan normal yada sezeryan farketmez korkmayın ikisini de yasamış Bi anne olarak söylüyorum bunu her iki dogumunda illaki zorlukları var ama sonu o kadar güzel ki 🥰bu üçüncü gebeliğimdi 2 oglum vardı Rabbim birde kız cocuk nasip etti binlerce şükür 🤲🤲39+5de kontrolum vardı önce nst sorunsuzdu doktorum önce ultrason daha sonra vajınal muayneyle rahmi uyardı bebek biraz yukarıda yürürsen hareket edersen dogurursun dedi eve geldik o gün hafif sancılarım oldu geliyor dedik hemen sıcak suya oturmalar dua etmeler 😁canım annem ben banyodan cıkana kadar kapımda bekledi ❤️neyse cıktım uzandım biraz sonra uyumuşum sabah kalktım ne gelen ne giden 😁2 gün sonra tekrar cagırdı doktorum gittik 40 haftalık olmuştuk nst ye girdim kalp atışları düzensiz cıktı bidaha girdim yine öyle bidaha girdim tabi her seferinde cikolata meyve suyu ne varsa atıyorum agzına yok yine aynı en son nst birazcık düzenli cıktı tmm dedi doktor yarın sabah yine gel gittik nst ye girdim oda ne yine aynı sorun 4 kere nst yaptık artık yarın son dedi doktorum yarında böyle cıksrsa suni bile denemem direk sezeryan neyse gittik nst değişmedi ultrasona girdik doktorum beyaz lekeler görüyorum dedi bizede gösterdi bu kaka olabilir nst de düzensiz seni eve gönderemem direk sezeryana almam lazım dedi kabul etmezsen imza atarsın sonucları kötü olabilir doktoruma güvendim evladımı riske atmak istemedim 2 normal dogum dan sonra sezeryanı kabul ettim tabi kolay olmadı kabullenmek cok korktum ameliyathaneye girene kadar agladım sondayı uyusturmadan taktılar hiç hissetmedim özel hastahaneydi bu arada sonra indik ameliyathaneye anestezi gercekten hiç acımıyor sonra yatırdılar en son karnıma soguk soguk bişeyler sürdüklerini hissettim sakinleştiriciden sanırım bana bir uyku geldi ki başımdaki ebe uyuyabilirsin dedi Bi baktım aglama sesi hemşirenin elinde canım kızım hayal meyal hatırlıyorum sonrası gitmişim😁gözümü actıgımda asansörde odama cıkıyordum anestezinin etkisi gecene kadar hiç dogum yapmış gibi değilsiniz anestezi gecince agrılar başlıyor ama adet sancısı gibi ilk kalkış evet biraz zor omuzlarımda tonlarca yük varmış gibi hissettim o zorladı biraz yürüyüş kesinlikle bol bol yapın gaz cıkmadan hastahaneden bırakmıyorlar ertesi sabah cıktı benim hatta serum falan verdiler hızlandırmak için Allah’tan cok sürmedi 1 gün hastahanede yattık ertesi eve geldik yatıp kalkarken zorluklar oluyor bide sagıma soluma yatamıyorum sırt üstü uyuyorum hala haliyle acıyor bugun 8. Gün bayagı düzeldim ama hangi dogum şeklini tavsiye edersin diye sorarsanız tabikide normal dogum derim ayaklanma iyileşme süreci cok daha hızlı sezeryanın iyileşme süreci biraz uzun ayy cok uzun yazdım sanırım hakkınızı helal edin 😁tüm hamişlere kolay dogumlar diliyorum 🤲🤲