Cicekliii gazlı bir bebek olursa, üç dört ay gaz sancısı ve gece gündüz kavramının olmaması açısından vakit pek kalmıyor. Gaz sancısı bitiyor uyku düzeni rutini oluşturmaya başlayın mutlaka, daha sonra diş çıkarma döneminde geceleri çok huysuz uyuma zorlugu oluyor ve iştahsız oluyorlar bu süreci de ben 4-5ay yaşadım. Tabi bu süreçte çok sabırlı davrandım gündüz uykularında bende yatıp dinlendim, ev işi veya başka bir işle meşgul olmadım, dinlendim ki gece uyanmalarinda sinirli olmayım sabırla davranıyim diye ve asla bebeğine bağırma ve sinirlenme durumunu yaşatmayacagim diye kendime söz verdim. 1 yaşından sonra rahatladım, gündüz iki uyu uyuyordu, akşam en gec 9 da uyutuyordum, bir iki defa uyanıyordu ve besliyor veya 12 den önce suyunu veriyordum fazla uyarana maruz bırakmadan uyumaya devam etmesini sağlıyordum, sabaha kadar uyuyordu. Kendi odasina 5 ayda geçtik ve alıştı bende kendime bir yer yatağı ayarlanmıştm odasında kalıyordum çoğu zaman, 15 ayı geçtikten sonra odasında yalnız bırakıyorum sabaha kadar uyuyabiliyor. Ve iyi ki erkenden uyumaya alıştırdim iyi ki uyku rutini oluşturdun ve iyi ki çoğu şeyi erkenden alıştırmaya çalıştım diyorum. İlk 4-5 ay çok zorlayıcı geçti banyo yapacak veya tuvalet gidecek zamanın olmuyor, bu süreçte yardımcı olması çok iyi olur, eşim bana yardımcı olmuştu. İlk sene çok önemli sabırla uyku düzenini oluşturur 👍