Merhaba güzel anneler uzun olacak hakkınızı helal edin 🌸 36 haftalık hamileyken covit oldum oğluma ben ağır geçirdik. Annem ablamın yanındaydı başka şehirde o gelince anneme geçtik oğlum 38. Hafta da doğduğu için 2 hafta var olarak görmüştük. 38 haftam bittiğinde oğlum hastalandı geceleri sıtma tutuyordu acile götürüyordum ateş düşürücü ve antibiyotik yazıp gönderiyorlardı sonra yine götürdüm bu sefer ciğerleri koronayı atlatamamış zatüre olmuş çocuk. Tam 10 gün hastane de yattık. Oğlum da bende annem de çok yorulmuştuk arada kaynanamla eşim gelip bizi gönderiyorlardı ama yine de tam dinletemiyorduk. 10. Günün sonunda doktora dedim artık çıkalım bende tam 40+1 olmuştum. Sabahında bizi taburcu ettiler eve geldik dedim bugün akşam güzel bi uyuyayım oğlum da annemle uyuyacaktı. Yatağa yattım ve belimden kasıklarıma vuran bir ağrı neyse o kadar uykum vardı diye uyumayı düşündüm hep. Gece oğlumun havası vardı onun için kalktım 1 de havasını verdik falan anneme dedim sancım var ama o kadar da şey değil falan neyse annemle eşim uyuyordu bende dedim şu sancılar bi ölçeyim. Önce 20 dkkaya bir geldi sonra 15 dkkaya bir bende bu arada yürüyorum squat yapıyorum pilates topunda zıplıyorum ama hani hemen doğurmam zaten diye düşünüyorum oğlum zor doğduğu için. Neyse en son küvete su doldurdum ve içine oturdum eşim geldi falan ama sancı iyice sıklaşmaya başladı dedim hadi gidelim hastaneye. Oğlumda erken gittiğimiz için 12 saat sancı beklemiştim pek içine sinmedi yine aynısı olur diye ama yine de çıktık evden hastaneye giderken iki kere sancı girdi 5 dkkalık yolda. Acile girdim ebe alttan muayene etti dedim kaç cm açıklık var oda 7 cm dedi. Ben yukarı çıkıp dosyaları doldurana kadar 9 olmuş dediler ıkın it çocuğu. Ama ben günlerdir hastane de olduğum için ne dinlenebildim bazen karnımı doyurmayı bile düşünmedim o kadar halsiz uykusuzdum ki ama sancı girince mahvoluyordum. Sonra hemen beni çatala çıkardılar dediler ıkın ama yapamıyorum. Sancı girince gözüm kararıyor , halsizleşiyorum. Ikınamadım ve kaç kere çocuk geri yukarı çıktı. En sonunda karnıma biraz bastırdılar ama ilk doğumda aşırı bastırmaktan rahim sarkması olmuş ve çok bastıramadılar. 6-7 kere sancıyla ıkınmayı denedim çok başarılı olamadım ama çocuk gelmişti artık ebe karnıma hafif bastırarak kesi atarak aldı bebeğimi. Bana 3400 demişlerdi kilosuna 3800 müş 54 cmymiş. Bebek içimden çıktı aşırı rahatladım sonra eşini çıkardılar sonra da dikişlerim atıldı. Eğer ıkınabilseydim çok kolay doğurabilirdim ama vücudum o kadar yorgundu ki yapamadım hiç bişey. Açtım susuzdum gözüm kararıyordu sürekli insanın gerçekten kendini doğuma hazırlaması bol bol dinlenmesi gerekiyormuş. Sonra bebeğimi kucağıma verdiler emsin diye emzirdim ama başım sürekli düşüyor uykusuzluktan. Ebelere seslendim bebeği alın benden diye çünkü tutacak dermanım yoktu. Ebe bebeği koyarsak ağlar dedi eşimi çağırdılar oda halimi görünce çok üzüldü ateşim çıktı 2 saat doğum odasında bekledikten sonra odaya çıktık. Güzel bir banyo yaptım ağrı kesici vurdular ve rahatladım çok şükür 🙏🏻 şu an hastane odasından yazıyorum çıkaracaklardı aslında öğlen ama kızımın kalbinde üfürüm duydular 24 saat beklesin dediler. En büyük şansım gerçekten çok dua ettim ve o kadar güçsüz olmama rağmen Rabbim yardım etti 4,30 da hastaneye geldim 5,30 kızım doğdu. Sancıyı evde çekmek kendi sancını beklemek gerçekten daha iyi ikisini de deneyimledim. Anne olmak zor ve çok güzel Rabbim hak eden isteyen herkese yaşatsın ❤️