23.03.2022 canım oğlumu kucağıma aldığım gün 💚 Rabbim herkese bu duyguyu yaşatsın inşallah 🙏
Rutin kontrol için doktora gitmiştim, kendi doktorum izindeydi farklı bir doktora gittim, Doktor suyumun sınırda olduğunu söyledi, riske atamam yatış verip doğum yaptıracağım dedi. O kadar şok oldum ki nasıl yani şimdi mi dedim evet dedi. Biz biraz düşünebilir miyiz dedim çıktık dışarı ağlamak istiyorum ne yapacağım bilmiyorum hiç hazır değilim, eşimle en son dedik ki hocam biz akşam gelelim doğumu başlatın. Bu arada açıklığımda 1 cm sadece. Neyse eve gittim iyi ki o an eve gittim, kendimi hazır hissetmiyordum çünkü. Neyse akşam saat 8 gibi hastaneye gittik, Yatış işlemleri yapıldı beni odaya çıkardılar tamamen soyun dediler ve ameliyathane kıyafetini giydirdiler. Sonra sancılarımı başlatmak için fitil koydular. Odada eşim ve annem var başka kimseyi almıyorlar, sancılar ufak ufak gelmeye başladı ebe sabaha kadar doğum olmaz deyince ben kendimi avutmaya çalıştım, saat 6 olunca her şey bitecek diye hep onu düşündüm. Bu acı geçecek bir kaç sonra bu acı geçecek. Neyse sancılarım arttı, duş aldım. Duş için terlik ve havlu veriyorlar, mutlaka duş alın inanılmaz rahatlatıyor duştan çıktım odada pilates topu da vardı sürekli hareketler yaptım odada tempolu yürüdüm sancım gelince nefes alıp verdim açılmam hızlı ilerledi saat 3te 6-7 cm civarı olmuştu. Sonra serumla sancı verip nstye bağladılar. Sancılara yatakta cevap vermek çok zor oluyor neyse biraz dayandım ama sonra birden ıkınma hissi geldi anne geliyor dedim hemen hemşireyi çağırdım. Ikınmaktan korkmayın afedersiniz ama ben ıkınma nedir hiç bilmem kabız olmadım hiç en büyük korkum oydu zaten. Ama yani elinizde değil ıkınıyorsunuz. Tek yapmanız gereken çeneyi göğse koyup ıkınmak, nefes alın ama vermeyin ıkının, benim artık enerjim kalmamıştı bir kaç kere nefes verdim, o yüzden ufak bir kesim oldu. Ha bu arada hasteneye yattığınızdan beri su ve yemek yasak enerjim kalmamıştı artık. Neyse oğlumu doğurdum ve o an ki rahatlamayı size anlatamam, her şey bitti gitti gibi. Hemen karnıma koydular bebeğimi sevdim biraz orada sonra göbek bağını kesip bebek bakım odasına götürdüler. Benimde kesim dikildi o sırada. Neyse her şey bitti eşimden kıyafet istemişler ama sadece üst olsun demişler sadece önü düğmeli bi üst giydirdiler Altada hasta bezi taktılar. Odaya geçtik hemen yemek yedim bebeğimi emzirdim. 2 saat sonra oda değiştirdik. Doğumhane odasında gelip kanamaya vs baktıkları için depend takmanızı istemiyorlar. Sonra normal odaya gittik orda depend takmanıza izin veriyorlar ve alt üst giyiniyorsunuz. Çünkü artık sık kontrol yok. Mutlaka depend alın yani hasta bezi sızdırıyordu genişti kötüydü hiç rahat edemedim. Ama depend müthiş rahat bir şey. Hastanede toplam 2 gece kaldık biz. İlgi alaka gelen hemşirelerin sıcaklığı her şey çoo güzel. Bizim kapı süsümüz yoktu mavi bir kapı süsü taktılar. Şık bir tepside lohusa şerbeti getirdiler. Refakatçi olarak yine 2 kişi kaldı, ziyaretçilere bir şey demiyorlar. Aklıma gelenler bunlar ☺️
Suni sancı ile ilgili zor muydu zordu ama hiç yapay bir şey gibi değil, yani sancınız geliyor gibi. Ama bel ağrısı çok fazla oluyor yani sancı gelince beliniz kopuyor gibi oluyor ama oda doğum yapınca geçip gidiyor çok şükür 💚 Hiç korkmayın hep dua edin emin olun rabbim bizim için en güzelini bize veriyor ☺️