ozmus Merhaba tecrübeli anneleer. Bebişim 2 aylık anne sütüyle besleniyor. Sütüm azalıyor çoğalıyor anlam veremiyorum bir türlü. 2 gündür 10 dkk emiyor mesela sonra tekrar memeyi verdiğimde ağlıyor emzik verince susuyor. Bugün sütümün miktarına bakmak için emzirdikten 2 saat sonra sağım yaptım 60 ml çıktı 2 göğüsten toplam. Sütüm mü azalıyor? Bir de emmediği göğüsü sağın diyorlar ya bizim emmemiz çok düzensiz. Örneğin 10 dakika emiyor bir göğüsü yarım saat bir saat sonra tekrar istiyor. Sağsam bu sefer o istediğinde süt olmayacak. Bu emzirme ve süt konusunda neler yapabilirim
Esraliiii ozmus bir sağ bir sol verin aynı göğsü vermeyin azalır canim nirmal emiyor bebek emme sırasında süt tazyikli geliyorsa bile o yetiyor bebeğe sagmaniza gerek yok
Acemianne__ ozmus Tomrisin emzirme notları yaz google da var onları oku bebegim bizim bildiğimizden farklı olaylar varmıs bu süt üretiminde. Bende harfi harfine senin gibiyim çözemedim süt olayını ama bence acıktıgı icin istemiyolar baska dertleri var ondan ağlıyorlar yoksa aç olsa susmaz
Asil_hatun ozmus canm memeyi emdikten sonra sinirlenip memeyle kavga ediyorsa süt az geldigi içindir bol bol su iç maydanoz süt yapan gıdaları tüketmeye bak sütun azaldığı için sinirlenip reddediyor icmedikcede sütun daha çok azalir emmedikce yani kesilir öyle olursa sen sık sık emizrmeyi dene ve dediğim.givi süt yapan ürünleri tuket
Asil_hatun ozmus bide bol bol tatlı ye tatlı süte tadini verir Bebegin isteyerek emer sütünü tatlı olduğu için
ozmus Acemianne__ evet bazen acıktığım için değil onu farkediyorum bebişim. Okuyayım ya valla bi rutin tutturamadım şu süt işinde🤷🏻♀️
ozmus Esraliiii evet dünden beri takip ediyorum 3 tane dolu kakalı 3 tanede dolu şişli aldm. İkisini sağıp 60 ml çıkınca bir şok oldum
ozmus gizeMutlu yani vitamin kullanıyorum onun yanında rezene kimyon anason papatya dereotu karıştırıp çay içiyorum su bolca içiyorum. Dün itibariyle kuru meyve yulaf vs yrmeye başladım. Bakalım ne olacak 🤷🏻♀️
ozmus Asil_hatun yan şöyle 10 dkk emiyor sonra bırakıyor tekrar veriyorum istemiyor ağlıyor. Diğerini veriyorum onu da 4 5 dkk emiyor sonra istemiyor🤷🏻♀️
gizeMutlu ozmus bir sorun olmaz inşallah gayette süt yapan şeyler yiyip içiyormuşsun canım en kötü sağlık ocağındaki ebeye sor eğer içine dert edecekse 💐
Asil_hatun ozmus işte bebekler hemen yorulur emmekten sütte gelmeyince doymuyordur sen bol bol.sivi tüket rezene çayı sütü taşırir derecede çoğaltır dene bence
Minnakkkk ozmus sagıma alıskın olmayan memeden cıkan sut sizin urettiğinşz süt değildir bebek aktif emşyorsa zaten sagıma ihtiyac yoktur gereksiz kaygıyla duser siniz doymuyor diye memeler musluk gibidir emdikce süt gelir ayrıca bebekler sadece ac oldugu için emmek istemez 😍 profilimde boyle bir paylasım yapmıstım eskilerde uzun uzun yazmıstm bir bakın isterseniz bir de emzik meme reddi sebebidr emdikce emme sureleri kısalır. Herkese soyluyorum Facebook ta emzirme akademisi diye bir grup var mutlaka takip edin epey bilgi sahibi olursunuz ilk, bebeğim 26 ay emdi suan bebeğim 7 bucuk aylık sıkıntısız devam 😍
ozmus Minnakkkk bakayım dediğiniz yere. Emzik gğnde 5 dkk veriyorum vermiyorum 🤷🏻♀️ ne kadar süt var onu görmek için sağdım ama o da bende şok etkisi yaratto tabi
M_kemal ozmus Ödem atıcı çaylardan uzak durun, yeşil çay, maydanoz, kiraz sapı gibi. Bol su tüketin. Ayrıca emzirme seminerinde kaydettiğim bir bilgiyi paylaşmak istiyorum. Yardımcı olur umarım.