Merhaba.
Bende iki kez aşılama yaptırdım. İlki tutmadı ikincisi tuttu. Fakat onunda 6 haftalıkken kalbi durdu malesef düşük yaptım. 1 ay sonra tekrar yaptırmayı düşünüyorum. Evet aşılamanında garantisi yok başarı oranı yüzde 20 civari. Arastırma hastanesinde yaptırdım. Sadece aldıgın ilaçlar ücretli ve aşılama günü katater alıyorsunuz o ücretli ortalama hepsi 600 lira tutmustu. Aşılama dahil 3 kere kontrole gidiyosrsunuz. Öncelikle iyi bi doktorla ilerlemenizi tavsiye ederim. Süreç çok zor değil sadece stres yapmamnız gerekiyor. Ayrıca eşinizin verdiği sperm örnegini bi sırıngada veriyolar. Onun 45 dakika içinde yapılması gerekiyor mutlaka aldıktan sonra saat tutun ve zamanınızı gecirmeyin. Yoksa basarı oranı daha fazla düşüyor. Öncesinde decavit diye bi vitamin var onu kullanmaya basladım. Adetin ikinci günü ilaca baslıyorsun sabah akşam 5 gün. 3 gün sonra kontrole gidiyorsunuz ve yumurtalarınıza bakılıyor. Yeterli kadar büyümediyse iğne veriliyor. 2 veya 3 tane o da yumurtanızın ne kadar büyüdüğüne bağlı Zaten aynı gün çatlama iğnesini de veriyo doktor. Aşılama gününe 1 bucuk gün kala çatlama iğnesini vurma ız gerekiyor. Sonrasında aşılama yapılıyor zaten. Agrılı acılı bi işlem değil. İşlemden sonra yarım saat kalkmamayı öneriyolar. Sonrasında bi gün duş ilişki yasak. Ertesi gün mutlaka ilişki. Ayrıca progestan fitili kullandım her ihtimale karsı tutarsa düşüğü engellesin diye. 2 gün boyunca agır iş yapmamanı tavsiye ederim sonra normal hayatına devam edebilirsin. Aşılamadan 13 gün sonra kesin teste belli oluyor. İnşallah en kısa zamanda hepimize nasip olur 🤲