susamsmom Kızlar merhaba ☀️ Aranızda Hipertiroidi - Graves (Zehirli Guatr) hastası olup hamile kalan var mı? Varsa hamileliğiniz nasıl geçti ? Nelere dikkat ettiniz, doktorunuz nasıl bir yol izledi ? 🌸🙏🏼
Evrem2311 susamsmom benim o sekilde onceden gelen hastaligim vardi hatta hamileligimde tekrar düştüğünü fark ettim sadece 2 hafta fln hap kullandm snra serbest t4 değerini baz alarak biraktrdi dr hapi ama ilk 3 ay hep 0 di benim değerim sonradan zaten hormanlrin etkisiyle dengeledi deger
bhrey susamsmom arkadasım merhba , uzun süre olmus ama bende hipertroidi hastasıyım . gunde 9 ilac alıyorum ve probcyl hamıle kalmauya calısıyorum ama olmuyor sen hangı ılacı kullandın ve hamıle kalabıldın mı
susamsmom Evrem2311 Canım daha sonra bir sıkıntı çıkmadı değil mi, doğumdan sonra falan nasıl oldu değerlerin ? 🌸
susamsmom Hastalığın başından itibaren uzun bi süre TSH değerim neredeyse hep 0,00 çıkıyordu ilaç kullanmama rağmen. Sonra ilacın dozunu artırdık, şimdiler de doktor değerlerin gayet normal dedi. Hamile kalırsam nasıl olacak merak ediyorum🥺
Evrem2311 susamsmom hala doğum yapmadım suan 7.aydaym. ama ilk uc aydan sonra zaten yavas yavas bebek yükseltiyor tsh i hic bir hap kullanmadığım halde gecen ay tahlil yaptırdığım da 1.26 cıktı. Dedigim gibi ilk 3 4 ay 0.00 di cok hızlı kilo verdim sonrasinda gebelik hormonlaroyla düzene girdi cok şükür
susamsmom bhrey Merhaba canım 🌸 Evet şu an hamileyim. Hamile olduğumu öğrendiğimde direkt doktorumla görüştüm ve ilacı kesti. Ben Thyromazol kullanıyordum canım. Şu an troit ilacı kullanmıyorum hala. Sürekli kan tahlili yaptırıp değerlerime baktırıyorum. İlacı bıraktığım için de TSH değerim en başa döndü 0,01 hala.
susamsmom bhrey Teşekkür ederim 🥰 Hamilelikten önce en son baktırdığımda 0,41’miş. Senin nasıl şu an ?
susamsmom bhrey Anladım canım. İnşallah en kısa zamanda hamile kalırsın 🙏🏼 TSH’ını kafaya takma asıl çok yüksek olması sıkıntı yaratıyor. O zaman hamile kalmak ya da bebeğin tutunması zorlaşıyormuş. Değerin düşük olması da iyi değil tabi ama o kadar sorun yaratmaz diyo doktorum zaten hamileliğin belirli döneminde hormonlarla beraber biraz normale dönüyormuş. 🙏🏼🌸🌸🌸
susamsmom bhrey Peki şu an troite bağlı şikayetlerin var mı ? Yani senin hayatını etkiliyor mu ? Mesela ben de özellikle sabahları aşırı halsizlik, bacak ağrısı, saç dökülmesi ve sıcağa tahammülsüzlük var çok fazla.
bhrey susamsmom bende sınır var sadece ve kılo alıuorum onun dısında farklı bır sey yok zaten ılacta kullanıyorum
susamsmom Sedack Yeni gördüm mesajınızı. Evet bir sıkıntı olmadı çok şükür. Bebeğim sağlıklı dünyaya geldi. İlk 4 ay her gün kustum hamilelikte normal ama doktorum troit yüzünden olabileceğini söylemişti.