sumelegi
Ben de aylardır bunu soruyorum etrafımdaki deneyimlilere ve araştırıyorum;
Kullanmayacağım eşyalar:
🍀Emzik(meme reddine neden olabilir, damak bozuklugu yapabilir, bebeğin duygusunu ifade etmemeye sebep olabilir)
🍀Yürüteç (kemik kas gelişimine zarar verebilir, ağırlığın ayak ucunda toplanmasına neden olabilir, emekleme yürüme yegenlerim oteleyebilir)
🍀Babynest (alanlar pişman çoğu hiç kullanmamis, kullananlar da bir kaç ay kullanmış, anlatıldığı gibi yıkanması kolay değil yıkanınca yamuk mumuk oluyor,)
🍀Emzirme örtüsü (yerine mevcut bir rahat kumaşta bir yazma, muslin bez, ya da bir örtü kullanılabilir)
🍀Bebek odası (bebek 2-3 yaşına kadar aynı odada uyumalı, hele ilk 6 ay anneden ayrı bir birey olduğunu bile bilmiyor. Ben park yatak seçtim; anne yatağı olma özelliği var,iki kademeli,alt değiştirme bölümü dönencesi, fermuarlı acıkma yeri ile bebek emeklemeye başlayınca özgür hissedip çıkabilir, kolayca katlanır kurulur tatile misafirliğe birlikte gelir, uygun ölçüde alınca bebeğin kilosuna göre 3 yaşından sonra bile kullanılabilir ama 3 ten sonra yatağa almayı planlıyorum)
🍀Sallanan beşik (şuan almaktan vazgeçtim, ama kişiye göre değişir. Başka cocuklari olan yoğun anneler için bence ihtiyaç. Benim ilk bebeğim ve evde olacağım; tüm enerjim odagim öncelikle onda sonra ev işi yemek olacak, eşimin desteği var. O nedenle bebek doğduktan sonra bir ihtiyaç hissedersem almaya karar verdim. Yoksa bebeği sallanmaya alıştırmak istemiyorum.
🍀Ben çok uyguna bulduğum için depend aldım. Ama anneler genel itibari ile depende gerek yok hasta bezi de iş görür ve daha uygun fiyata dediler. Bazı insanların ilk günlerde çok kanaması oluyormuş o nedenle bir iki gün lazimmis. Az kanaması olan ya da sonraki günler için normal ped iş görür.
🍀Asla küçük boy bez stoklamayin dediler. Stoklayanlarin hep elinde patlamıştı. Çünkü bebek çok hızlı büyüyor ve kilosunun ne olacağı belli olmuyor belki yaşına göre daha büyük bez kullanir. Ben hazır bez kullanmayı düşünmüyorum. Sadece ilk zaman için 1 numara bebek bezi aldim, sadece hastanedeyken kullanacağım, olur da sezeryan olmak zorunda kalırım geç toparlanırsam diye biraz aldım. Sonra Tuvalet İletişimi (YouTube tan arayabilirsiniz)deneyeceğim.
🍀0-3 aylık giysileri az almali. Hem çok hızlı büyüyor hem standart kilo ile bebeğin grlisimi tutmuyor. Bir arkadasimin bebeği şuan bir yadinda ve 3 yaşında kıyafetler giyiyor. Genelde anneler etiketlerde yazan ölçülerin küçük geldiğini söylüyor. O nedenle ihtiyaç oldukça kıyafet almalı deniyor.
🍀 Anakucağı bebeğin omurgası için doğru bir seçenek değil.