Rhena Arkadaşlar şimdi reglime 2 gün kala bir erken gebelik testi yaptım silik çizgi çıktı akşamına gidip kan testi yaptırdık beta hcg 28 çıktı doktor hamilesiniz hayırlı olsun dedi.Daha sonra regl günüm geldi olmadım 7 gün geçti daha sonra gidip özel bir hastanede muayene oldum ve doktor ne normal baktığında ne vajinal baktığında bir kese göremedi bittik eşim ve ben bittik doktorun önerisi şu oldu kan verin hesaplama yaptı kaba tasla 9000 beta olması gerek dedi verin kanı sonra iki gün sonra tekrar bakalım ne kadar yükselmiş artmış daha sonra test sonucu bi çıktı 40 beta hcg neyapacağımızı şaşırdık inanın doktorun dediği ortada sonuç ortada bitik durumdayız varmı başına gelen
aylinpalaa Rhena canım başka yerde de kan verin isterseniz ya da tekrar verin emin olun. Kimyasal gebelik olabilir mi? Doktorunuz bir şey dedi mi?
Deletedmom7373700 Rhena nasıl 28 Beta görüp hemen hamilesiniz diyebiliyor ki ? Benim beta 211 e yükselmiş testim pozitifti doktor ona rağmen net şekilde hamilesin demedi betanın yüklemesini bekliycez dedi ne saçma çat diye nasıl hamilesin diyor bide 28 beta da
Ormanmeyveli Rhena Bence sıkıntı sizde ya da ultrasonla bakan doktorda değil sıkıntı ilk gittiniz doktorda çünkü 28 gibi bir rakama net hamilelik var denmez. Genellikler 1500-2000 li sayıları görünce beta bakılmaz. Zaten sağlıklı bir gebelikte beta 2 günde bile 1500lü degerlere çıkar.
Mimii94 Rhena cok cabuk hamilesiniz demis doktor gercekten. Buyuk ihtimal kimyasal gebeliktir cunku aradan gecen onca gune karsilik beta degeriniz cok dusuk gecmis olsun🙏🏻
Rhena Doktorumuz bizim heyecanımızdan mı yoksa erkenmi birşey demek için yani net bu gebelik türleriyle ilgili tek kelime etmedi inanın sadece beta hcg ptesi tekrar bakalım dedi yani tek dediği bu
Rhena Kafamız o kadar ama o kadar bulandı ki muayene olduk oda boşa gitti testler öyle net bir bilgi yok burda başına gelen arkadaşlar varsa yada durumu yaşayan varsa ne olabilir hiç tahmin dahi edemiyoruz
Mothersbaby Deletedmom7373700 aynen keseyi gördüm yinede net konuşmadı bekle bir kalp atışını duyalım dedi
Deletedmom7373700 Mothersbaby evet iyice emin olmandan net bişey dememeleri lazım bence de ki normalde zaten beta değeri belli bir değere yükselmesi lazım 28 de gebelik yok diye biliyorum ben
Mothersbaby Deletedmom7373700 5′ten büyük olunca gebelik var ama kimyasal mı dış mı boş mu bunun için beklemek gerekiyor
Rhena Ormanmeyveli oda aslında bize mantıklı geliyor ama bu internette ki kaynak var makaleler 0-50 bir haftalık vs vs diye gidince insa düşünüyor
Deletedmom7373700 Ormanmeyveli 2 günde nasıl 1500 lü değerlere çıkıyor ? Bilmediğim için soruyorum. Dün gittiğimde 211 di. 4 gün sonra tekrar kan ver dedi doktor. 800 lere çıkması lazım dedi. Eğer dediğiniz gibi 2 günde o değerlere ulaşırsa 2 binlere çıkmış olması gerekiyor benim o süreçte 🧐
Rhena Mimii94 teşekkürler kimyasal olsa misal ptesi test yapsam yükselmemiş olut değilmi internette dolaşan bilgiler 0-50 hep ilk hafta diyor çoook ama çoook karışık
Rhena İşte doktor çat diye dedi bizde oda allak bullak etti beta hcg evet aradan tahminen 10 gün geçti
Tusami Rhena benzer durum yaşadım, beta az arttı , kese büyümedi, boş gebelik dedi doktorum, kese gözükmüyorsa dış gebelikte olabiliyor, artık ona doktor bakacak ama bu şekilde beta artışı maalesef sağlıklı değil 😞
Mimii94 Rhena siz bir haftalik degilsiniz en az bes haftaliksiniz internette yazan degerlere cok takilmayin onemli olan iki gunde 2kat artis gostermesidir 28ken 10gun sonra 40 cok dusuk malesef ama kimyasaldan sonra hemen hamile kalanlar da var🌸
Mothersbaby Rhena önemli olan betanın kaç olduğu değil herkesin betası farklı. Bazıları ilk hafta bile inanılmaz yüksek oluyor. Önemli olan beta değerinizin düzenli bir şekilde artması. 10 günde 2 kat çok düşük :( Allah yardımcınız olsun. İnşallah bir mucize olur betanız çok yüksek çıkar
Deletedmom7373700 Mothersbaby tamam ama betanın belirli bir yükseklikte değerini görmeden ve artısı takip etmeden direkt olarak hamilesin diye net konuşması doktorun mantıklı gelmedi bana. 211 i gördük biz ama dediğiniz gibi net bişey demedi. Kesede belli belirsiz balon gibi bişey vardı. Net bişey diyemem dış gebelikte olabilir beta takip edicez dedi. Doktor nasıl emin bir şekilde demiş ona şaşırdım ben
Rhena Mothersbaby inşallah bakalım ptesi tekrar kan testi yaptıracağız mantıken regl öncesi yaptırdığımız rakam bu kadar saçma çıkmasa şu an belki 40 mantıklı gelirdi
Mothersbaby Deletedmom7373700 bende çok şaşırdım ve üzüldüm sonuçta onlar bin tane vaka görüyor. Buna rağmen direk hamilesin demek çok saçma. En azından şuan için bir gebelik var ama sağlıklı mı değil mi bunun için birkaç defa kan vermeniz lazım falan deseydi. Alıştırsaydı duruma
Deletedmom7373700 Mothersbaby evet ben olsam doktordan şikayetçi olurdum. Sonuçta bir umutla gidiyoruz heyecanla. Duymak istediğimiz şey olumlu. O heyecanla kalkıp araştıracak halimiz yok. Doktor hatası bence
Mothersbaby Deletedmom7373700 benim 2 günde 20 li bir şeyden 50 li bir şeye gelmişti ama bu beta işleri herkeste farklı olduğu için sayıya takılmamak lazım. Sizin şuan için değeriniz normal inşallah artmaya devam eder 🤲🏻